Ugandas võttis mind vastu kohviga tegelev Richard. Igapäevaselt veab ta piiriäärses Kisoro linnas kohvikut Gorilla Highlands Coffee. Nimetatud kohviku külastuse tegi eriliseks võimalus proovida specialy robustat. See robusta kohvisort on kasvatatud 2000 meetri kõrgusel merepinnast, mistõttu maitseomadused on tavapärase robustaga võrreldes kardinaalselt erinevad.

Kui üldjuhul kasvatatakse robustat olulisemalt madalamal, merepinnast 600-1000 meetrit, siis kasvukõrgus muutis antud robusta väga eriliseks. Madalamal kasvatatud robusta maitse on pigem vähemmeeldiv – suitsune, tubakane, maalähedane. Kisoros proovitud robusta maitses oli tunda mõõdukat puuviljasust, meeldivalt tasakaalus ja järelmaitses pähkli nüansse. Tegemist oli kindlasti meeldejääva tõestusega, et ka robusta võib maitseda vägagi meeldivalt.