„Umbes 30 minutit enne maandumist öeldi, et ilmaolud on rasked. Maandumisel oli tunda, et tuul on tugev. Ometi oli maandumine enam-vähem sujuv, tuulehood küll pisut raputasid. Lennuk oli hoo üsna maha pidurdanud, kuid seisma jäi diagonaalis lennurajaga. Saime abikaasaga aru, et pisut oleme rajalt väljas,“ ütles Delfi Reisijuhile kirjutanud lugeja, kes viibis lennukis koos oma perega.

Lennuk jäi seisma diagonaalis lennurajaga. Saime abikaasaga aru, et lennuk on rajalt väljas.

Ta lisas, et enamik inimesi sai aru, et midagi on valesti, alles siis, kui vilkuritega päästeautod lennuki poole kihutasid. „Mina eeldasin, et kuna lennundus on väga reguleeritud valdkond, on see taolise juhtumi puhul standardprotseduur ja reaalset ohtu ei ole. Varsti kinnitas ka piloot, et pääste on lennukile tiiru peale teinud ja mingit ohtu pole. Oodatakse rasketehnikat, mis lennuki välja tõmbaks,“ kirjeldas lugeja juhtunut.

Lugeja sõnul oli piloot väga rahulik ja kogu lennukimeeskond väga professionaalne. Inimestel paluti istuda ja oodata, kuni trepp ja bussid saabuvad. ,,Paanikat reisijate hulgas ei olnud. Pisut ärevaks tegi, kui nägin, et lisaks lennurajale saabunud päästeautodele pandi valmisolekusse ka kaugemal asunud autod: siniseid vilkureid oli omajagu,'' ütles ta.

Lugeja sõnul saatis Airbaltic esialgu mitu eeldatavat Tallinna jätkulennu aega, kuid kella ühe paiku anti teada, et Pariisist tulnud reisijad toimetatakse hotelli, kuna pole teada, millal lennuliiklus taastub. „Hetkel oleme endiselt Riias, ootame tagasilendu, mis taas pisut edasi lükati,“ kirjeldas ta.