Lennufirma airBaltic kinnitas Läti Delfile, et 8. märtsil kell 23.17 kohaliku aja järgi libises lennuki Airbus A220-300 lend BT694 Pariisist Riia lennujaama maandumisel lennurajalt välja.

Lennujaama ametivõimud viisid reisijad lennukist terminali, teatas lennujaam. AirBaltic lisas, et ükski reisija ei saanud vigastada. Kõik 89 reisijat ja seitse meeskonnaliiget viidi ohutult lennujaama terminali ning lennuk viiakse edasiseks kontrollimiseks angaari.

Reisijatel, kes pidid sel ööl Riia lennujaama saabuma või sealt lahkuma, paluti ühendust võtta oma lennufirmaga. AirBaltic vabandab reisijate ees neile tekkinud ebamugavuste pärast.

Lennujaam avas oma lennuraja uuesti pärast kolmapäeva õhtul toimunud kontrolli, teatas lennujaam Twitterisse postitatud avalduses.

Lennurada oli kolm tundi suletud, mis mõjutas kuut sissetulevat lendu, mis suunati ümber teistesse lennujaamadesse.

Kolmapäeva pärastlõunal andsid vastutavad teenistused hoiatuse, et neljapäeva õhtul ja öösel on paljudes Läti piirkondades loodest alates oodata tugevaid lumetormi.

Ventspilsis ulatusid tugevad tuulepuhangud kolmapäeva õhtul 27 meetrini sekundis, mida loetakse tormiks, mistõttu kutsus omavalitsus elanikke üles oma plaanid läbi mõtlema ja mitte ilma vajaliku abita välja minema.

Eestlased, kes viibisid sellel reisil, kirjutage aadressil vihje@delfi.ee ja kirjeldage meile juhtunut!