Lennukis viibiv reisija kirjeldas Delfile, kuidas SmartLynxi lend Egiptusesse Hurghadasse väljus kell 8.15, kuid keset lendu pöördus lennuk Tallinna poole tagasi ja maandus kella 9 paiku.

„Inimesed plaksutavad, eks väike iroonia,“ kirjeldas lugeja lennuki maandumist ning lisas, kuidas maandudes kukkusid lennuki tagapool stjuardesside juures ka maskid välja. „Ootame lennukis edasisi juhendeid, tuleb vast buss ja suure tõenäosusega uus lennuk,“ sõnas lugeja. Ta lisas, et tegemist on Novatoursi paketireisiga.

Lugeja foto SmartLynxi lennult Hurghadasse

Tallinna lennujaamast öeldi, et lennuk pöördus tagasi tehnilistel põhjustel. „Praegu (u 9.50 paiku – toim) valmistatakse ette uut lennukit ja peagi peaksid reisijad saama uuesti pardale,“ ütles lennujaama turunduskommunikatsiooni projektijuht Aet Härmaorg.

„Lennufirma SmartLynxi kinnitas meile hommikul, et antud lennu tagasipöördumine oli tingitud lennul ilmnenud tehnilistest põhjustest,“ ütles Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg.

SmartLynxi kommunikatsioonijuht Arnita Beinarovica kinnitas seda. „SmartLynx Airlinesi lend Tallinnast Hurghadasse suunati tehnilistel põhjustel tagasi Tallinna lennujaama,“ ütles ta. „Vabandame reisijatele tekitatud ebamugavuste pärast ja võtame kasutusele kõik vajalikud meetmed, et tagada reisijate ohutu ja võimalikult kiire sihtkohta toomine,“ lisas Beinarovica.

„Meil on siiralt kahju, et Tallinnast Hurghadasse lendavad reisijad peavad seoses lennuki vahetusega ja mõnetunnise hilinemise tõttu tundma end ebamugavalt,“ ütles Riisberg. Ta lisas, et Novatoursi jaoks on klientide turvalisus ja ohutus esmatähtis. „Me ei tee mitte mingeid allahindlusi lennuki tehnilises seisukorras. Reisijate ohutus ja heaolu on ka SmartLynxile ülimalt oluline. Lennufirma lennukeid kontrollitakse regulaarselt ning kõige kõrgemate turvalisusmeetmete kohaselt ning ka lennuki vahetused toimuvad vastavalt kõrgematele ohutusreeglitele,“ märkis ta.

Viimati juhtus sama asi teisipäeval, kus Tallinnast kell 12 väljunud SmartLynxi lennuk pöördus Riia kohal olles Tallinnasse tagasi. Lõpuks väljuti Tallinnast Hurghada poole uuesti kella 17 paiku. Toona toodi põhjusena välja tehnilised probleemid.

Tallinna lennujaama kodulehe järgi väljus lennuk uuesti kell 11.49.