Boracayl on elanud ja elab praegugi palju Eesti surfareid ning suur hulk eestlasi, kes sinna kunagi on sattunud, tulevad miskipärast jälle tagasi. Saar on väga ilus ja seal on tegevust palju ning muidugi saab seal ka kõvasti pidutseda.

Kes on meie kohalik sõber Bong?

Bong on surfar ja terve tema elu keerleb suuresti selle ümber: tal on surfikool "Pinas Kiteboarding", mis asub Bulabogi surfirannas, kus lehvib muuseas uhkelt ka Eesti lipp. Tema klubis saab surfi õppida vene, inglise ja eesti keeles.

Surfiõpetaja Tom.

Eestlaste lemmikõpetaja Tom töötab seal juba nii pikalt, et teda võib juba lausa kohalikuks nimetada. Bong võistleb ka rahvusvaheliselt ja on üks parimaid Filipiinide surfareid. Just paar päeva tagasi võitis ta ära kohalikud võistlused ja seljatas isegi maailmameistri.

Pärast Eestis käiku avas Eesti baari

Detsembris avas Bong ametlikult baari pühendustega eestlastele. Muidugi lehvib selle ukse ees Eesti lipp, baaris mängib Eesti muusika ja baarileti tagant võib leida mõne ehtsa eestlase. Baari avamise puhul esines suures osas eestlastest koosnevale publikule kohalik ansambel.

Bong on ka ise Eestis käinud ning räägib sellest ainult head, kuigi tema sinnasaamine polnud just kõige kergem. Aitasid suure südamega eestlased Margit ja Kaspar, kes tegid ära suure töö: suhtlesid saatkonnaga Hong Kongis, ajasid korda hunniku paberimajandust. Aga asi oli seda väärt, sest Bongi unistus täitus ja ta sai lõpuks tulla Eestisse, kus ta veetis poolteist õnnelikku kuud.

Teda võeti väga soojalt vastu ja majutuse eest ei pidanud ta Eestis kunagi muretsema. Bong reisis läbi kõik Eesti suuremad linnad ja jõudis isegi Hiiumaale ja Saaremaale. Kuna Eestis talle väga meeldis, siis plaanib surfar sel aastal taas külla tulla.

Filipiinlase jaoks on verivorstid ikkagi imelikud

Bong on maitsnud Eesti rahvustoite, proovis ära isegi verivorstid, aga kui ta seda meenutab, siis ütleb, et see oli küll üks imelik kogemus ja naerab, riis on ikkagi rohkem südamesse jäänud.

Ta pole andekas mitte ainult surfis, vaid ka hea laulja ja vahest võib kohata teda mõnel White Beachi terrassil kontserti andmas.

Meile laulis ta oma äsjaavatud baaris ansambel Apelsini Jambalayat ning saatis tervitusi Savisaarele (nii et ka Boracay saarel ei saanud aastavahetusel Tujurikkuja mõjutusteta).

Bulabogi rannal lehvib uhkelt ka sinimustvalge lipp.

Bong on suur Eesti fänn, seega võivad eestlased, kes plaanivad Boracayle minna, tema baarist läbi astuda ja ühed mõnusad rummikokteilid teha. Kui on tekkinud vajadus eestlaste seltskonna järele, siis sealt neid suure tõenäosusega ka leiab. Järgmine päev tasub aga kindlasti surfama minna. Kahepäevane surfikursus saarel maksab 12000 peesot ehk ligi 197 eurot ja õpetajad on parimad!

Meie poolt palavad õnnesoovid Bongile - tal oli 8. jaanuaril sünnipäev!