Kui ka sina eelistad reisida sihtkohtadesse, kus ei ole väga palju turiste ning saad rahus kogeda kohalikku kultuuri — inimesi, keelt, toitu ja elustiili -, siis siin on kuus imekaunist Euroopa nurgatagust, mida kindlasti elu jooksul külastada tasub:

Maddalena saar Itaalias — parim alternatiiv Sardiiniale

Kõigest 20-minutilise praamisõidu kaugusel Sardiiniast asub tema väike õde, Maddalena saar, kus umbes kümme aastat tagasi turismi ei eksisteerinudki, vaid kohalikku majandust toetas USA mereväebaas, mis 2008. aastal uksed sulges. Seejärel olid saare elanikud sunnitud otsima uusi viise, kuidas raha teenida ja nii otsustatigi uksed turistidele lõpuks ometi avada.

Maddalena saarelt leiavad turistid rahu ja vaikuse, türkiissinise merevee, koopad ja ideaalsed tingimused purjetamiseks. Lisaks veel sõbralikud kohalikud, hingetuksvõtvad rannad ja isuäratav toit. Mida veel hing ihaldab?

Le Grau du Roi, Prantsusmaa — parim alternatiiv Nizzale

Kogu Nizza ilu ja päikese ilma rahvamasside ja kõrgete hindadeta leiad mereäärsest paigast nimega Le Grau du Roi. See piltilus linnake asub n-ö Prantsusmaa “metsiku lääne”, looduskauni Carmargue’i äärel, mis on koduks metsikutele valgetele ponidele ja flamingodele.

Linnast leiad võluvat 20. sajandi arhitektuuri ja 19. sajandi majaka ning kaks kaid. Jaluta mööda sadamaäärt või suundu mõnda imeilusasse randa, et puhata päikese käes nagu kohalikud.

Trogir, Horvaatia — parim alternatiiv Dubrovnikule

Umbes 50 kilomeetrit Splitist põhja pool asub mereäärne linnake nimega Trogir, mis on üks kõige paremini säilinud romaani- ja renessansiaegne linn Horvaatias, kus on väga palju avastada. Tegemist on ühe UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud linnaga ja seda külastades on kohe selge, miks. Sealne muljetavaldav keskaegne vanalinn on sildadega mandriga ühendatud ning soojadel suveõhtutel suunduvad turistid ja kohalikud kõik promenaadi poole, et nautida maitsvaid toite ja romantilist jalutuskäiku olles ümbritsetud sillerdava merevee poolt.

Gdansk, Poola — parim alternatiiv Krakowile

Ajaloolise Gdanski sadamalinna paljud hooned ehitasid rikkad kaupmehed, kes enamasti kauplesid merevaiguga, mille poolest linn ka on tuntud. Nende hoonete suurus ja hiilgus peegeldub igalt poolt ning seetõttu eristub see linna ka suuremast osast Poola arhitektuurist ja atmosfäärist.

Kuigi Teise maailmasõja ajal Gdansk suuresti hävis, on selle endine hiilgus taastatud ja külalistel on võimalik seda kõike nüüd oma silmaga näha.

Ajalooarmastajatele on Gdanskis palju muuseume ja galeriisid, kuid kes neist ei hooli, võib suunduda poodlema või restoranidesse maitsvaid hõrgutisi natuima. Igal juhul on Gdanskis olemas kõik, mida üheks toredaks linnareisiks vajad.

Dinant — Belgia avastamata pärl

Vähem tuntud Belgia linn Dinant asub Meuse jõe kallastel ning seda kaitseb uhke kaljusein ja vana kindlus. Linna ajaloolised hooned on legendidest läbi imbunud ja kitsastel tänavatel kõndides tunned, et sellel kohal on nii mõnigi lugu rääkida.

Liepaja, Läti — parim alternatiivne rannapuhkus

Liepaja on meist küll kiviviske kaugusel, aga kui väga kaugele reisida ei soovigi, võib asjad autosse pakkida ja teele asuda. Sõit Liepajasse tasub aga ette võtta küll, sest seal on nii mõndagi avastada, rääkimata siis 15 kilomeetri pikkusest rannajoonest.

Allikas: Global Grasshopper