Kui ka sina tahaksid tulla reisilt koju täiesti teistsuguse inimesena, võta lähitulevikus ette mõni neist reisidest:

1. Avasta Euroopa suurimaid pealinnu täiesti üksinda

Üksinda reisimine on vabastav. Sa ei pea arvestama kellegi teise soovidega ja võid teha seda, mida sina tahad ja siis, kui sina tahad. Veeda tunde mõnes Pariisi muuseumis, naudi magusat ampsu ja sooja kohvi Viini kohvikus, külasta Stockholmi saari või avasta Londoni ajaloolisi paiku — sa õpid selle aja jooksul enda kohta nii mõndagi ja see muudab su elu.

2. Jaluta mööda inkade rada

Osalt on tegemist füüsilise väljakutsega, teisalt spirituaalse teekonnaga ning garanteerime sulle, et sa ei unusta seda kunagi. Machu Picchu on intrigeerinud turiste ajast, mil Hiram Bingham selle 1911. aastal avastas ning paljud on üritanud mõista, miks selline koht üldse maailmas eksisteerib. Kas tegemist oli ülikooli või hoopis kuningliku puhkusepaigaga? Seda salapärast kohta avastades võid proovida sellele küsimusele ise vastata.

3. Ole tunnistajaks Victoria joa jõulisusele

Loodus on kõige muljetavaldavam just seal, kus Zimbabwe ja Zambia kohtuvad. Iga päev voolab sadu tuhandeid tonne vett üle kivise kaljuserva ja voolab sealt kuristikku moodustades justkui “suitsupilve, mille sees müristab”. Kui oled seda kõike kord ka oma silmaga näinud, liigu edasi sillale, mis ühendab neid kahte riiki, sest sealt keskelt leiad sa benji hüppe koha, mida ei ole võimalik mitte millegi muuga maailmas võrreldagi. Unusta kõik vabandused ja vaata oma hirmule silma ning hüppa! Kui saad sellega hakkama, ei ole enam midagi, mis sind takistada suudaks.

3. Sõida rongiga mööda Austraaliat

Üks maailma kõige imelisem rongitee liigub mööda Austraalia kõrbesid ja meenutab inimestele, kui väikesed me tegelikult oleme. Selleks, et jõuda lõunas asuvast Adelaide’ist põhjas paiknevasse Darwinisse ehk sõita Austraalia keskelt rongiga läbi, kulub 54 tundi ning sinna vahele jäävad unustamatud paigad, mida sa lihtsalt pead külastama.

4. Külasta Pekingi Keelatud linna

Pekingis asuva Keelatud linna suurus on muljetavaldav — peaaegu tuhat eraldi hoonet ja 9000 ruumi. Keelatud linna ehitasid rohkem kui miljon inimest kokku 14 aastat (alates 1405. aastast) ja selle uskumiseks pead seda kõike oma silmaga nägema.

5. Veeda aega Indias asuvas aašramis

India aašramites saad harrastada joogat, mediteerida, palvetada ja teha palju muud täpselt nii nagu kohalikud seda teevad ning see on köitnud spirituaalseid turiste juba aastakümneid. See kõik võib kõlada küll klišeena, aga just sealt võid leida valgustatuse ja sisemise rahu ning igapäevase rutiini käest päriselt põgeneda. Puhasta oma keha ja meelt ning naase koju energiast pakatavana.

6. Imetle virmalisi

Kuna Eestis virmalisi sageli ei näe või isegi, kui näeb, siis mitte nii intensiivseid nagu põhjanaabrite juures, mistõttu tasubki selle loodusime vaatlemiseks suunduda põhja. Juba üks pilguheit nendele taevas tantsivatele rohelistele ja lillakatele kardinatele on mälestus, mida sa kannad endaga elu lõpuni kaasas.

Allikas: The Discoverer