Pastoraat

Kesklinnas Kuninga tänaval asuvas mõnusas Pastoraadi kohvikus saab juba neljapäeval, 13. veebruaril sõbrapäeva puhul kuulata Taavi Petersoni täispikka kontserti ja nautida peakoka Karolyn Perle poolt spetsiaalselt eriürituse tarbeks loodud kolmekäigulist menüüd. Tervituseks pakutakse pokaali šampanjat ning terve ürituse raames kehtib šampanjale ka eripakkumine. Pilet Pastoraadi sõbrapäevale maksab ühele inimesele 65 eurot.

Resto Akord

Endise mudaravila asemel leiab rannapromenaadi kõrvalt Hedon Spaahotelli, mis peidab endas kaht väga head restorani. Oma grillimenüü ning lisandite valiku poolest tuntud Resto Akord pakub sõbrapäeval ja sellele järgneval nädalal 3-käigulist menüüd kahele erihinnaga vaid 45 euro eest. Valikus on roogi nii liha- kui ka taimetoidusõpradele.

Restoran Raimond

Hedoni teine restoran, 50-kohaline a´la carte restoran Raimond pakub 14. veebruaril 7-käigulist degustatsioonimenüüd vaid 4-käigulise hinnaga ehk 55 euroga. Peakokk Marko Lumera poolt loodud Külluslik menüü on põhjamaiselt moodne, kus tähtsal kohal on kohalik ning värske tooraine ning tänapäevased trendid maailmast.

Vorstid & Vahvlid KÖÖK & BAAR

Pärnu südames Rüütli tänaval asuv Vorstid & Vahvlid KÖÖK & BAAR ehk peakokk Vladimir Upenieki järgi hüütav VoVa pakub valentinipäeva õhtusööki koos Karin Marksi ja Mehis Nurmetalu romantilise muusikatervitusega. Valentinipäeva õhtumenüüst leiab lõhetartari, pardikoiva confit' ning šokolaadi ja maasikaid. Õhtumenüü hind ühele külalisele on 29 eurot.

300-aastase ajalooga vanas, värvidest plahvatavas puumajakeses Munga tänaval asub Vehverments bar & tostadas. Nagu nimigi ütleb, leiab restorani menüüst palju suupisteid, dipikastmeid, tapaseid ning põnevaid jooke. Valentinipäeva õhtu puhul laulavad restoranis serenaade Adamsoni tänava poisid.

Umberto

Kaubanduskeskuse Port Artur 2 katusekorruselt leiab moodsa Itaalia restorani Umberto. Sõbrapäeval ootab Umberto kõiki kontsert-õhtusöögile, kus esinevad Laura Junson ning Erko Niit. Peakokk Evari Tšetsin on selleks õhtuks loonud 3-käigulise erimenüü, pakkudes muuhulgas tuntud Itaalia maitsvat magustoitu Panna Cotta. Õhtut juhib Lauri Kink ning osalejatele lubatakse ka üllatusi. Kontsert- õhtusöögi hind on ühele inimesele 39 eurot.

Wasa restoran

Pärnu uusimas spaahotellis Wasa Resort asub ka Wasa restoran. Reedel, 14. veebruari õhtul laulab valentinipäeva puhul restorani külastajatele Fred Rõigas ning serveeritakse roogasid restorani a´la carte menüüst. Sissepääs on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud.

Villa Ammende

Ka legendaarse Rannapargis asuva Villa Ammende valentinipäeva puhul korraldatav moeõhtusöök on juba välja müüdud, kuid 14. veebruaril kell 19 kutsutakse huvilisi Eesti disainerite moeshowd vaatama. Koostöös Siluett Eesti Moe Poega tulevad moelavale modellid elust enesest, kes toovad vaatajateni Eesti disainerite loomingu - KÄT, Kirill Safonov, Diana Arno, Tiina Talumees, VARKKI, MARI, ALTHEA, Kriss Soonik ja ALEXANDERLING. Pääse 10 eurot sisaldab lisaks moeetendusele ka klaasikest kihisevat.

Trahter Postipoiss

Vene köögi parimaid roogi pakkuv Trahter Postipoiss kutsub valentinipäeva tähistama koos menulaulik Tauri Anniga ning baaris ootab külastajaid vene külalislahkuse etalon baarman Arvet. Pilet hinnaga 16 eurot sisaldab ka tervitusjooki ning külmlauavalikut Postipoisi parimatest suupistetest ja sakummidest.

Mahedik

Pärnu ökogurmaanide lemmikpaik Mahedik pakub Valentinipäeva puhul pokaali maja vahuveini 2 ühe hinnaga ning põdrakotlette pastinaagipüree ja punase veini- tüümiani kastmega erihinnaga 12 eurot. Lisaks muidugi suur valik kooke-torte ja muid hõrgutisi nende pagarilt.

Fööniks

Pärnu Jahisadama läheduses asuv möödunud aastal avatud restoran Fööniks pakub valentinipäeval oma klientidele eripakkumisena sous vide lõhefileed ning šokolaadi-toorjuustu kooki koos pokaali proseccoga. Õhtusöögi maksumus kahele on 48 eurot. Pääset kahele on võimalik võita ka nende Facebooki lehel toimuvas loosis.

Rannahotell

Laupäeval, 15. veebruaril korraldab glamuurne Pärnu Rannahotell sõpradekuu raames vahva õhtusöögi, mis on inspireeritud rotipoiss Remy seiklustest multikas "Ratatouille". Nagu Remy, nii satub ka Rannahotelli külastaja justkui Pariisi tippkööki, kus pakutakse ka vastavaid roogi. Samuti saab õhtusöögi ajal ka nimetatud Oscari võitnud animafilmi ära näha. Õhtusöögi hind on ühele inimesele 34 eurot.

Pühapäeval, 16. veebruaril kell 12-14 ootab Rannahotell aga pikale sõbrapäeva buffee-hommikusöögile. Hind täiskasvanule on 17 eurot, 4-11 aastastele lastele 10 eurot ning kuni 3-aastastele tasuta.

Koduresto Kirss Toidul

Valentinikuu raames saab ka külla minna perekond Kirssidele nende kodurestosse Kirss Toidul. Veebruarikuu menüüd iseloomustab valentinipäeva temaatilisus, mis ka roogade nimedest läbi kumab - veenuskarbid, Agnese ja Gabrieli lihavalik ja muu. Kolmekäigulise menüü hinnaks on 28 eurot inimese kohta.

Pärnu Restoranide Nädal toimub 12.-19. aprillini 30 Pärnu restoranis. Osalevad restoranid pakuvad erihinnaga 3-käigulist menüüd oma kevadisest à la carte menüüst. Rohkem infot: www.parnurestaurantweek.ee või Facebookist Pärnu Restoranide Nädal 2020.