Pesitsen linnas nimega Rethymno, kus elab umbes 50 000 elanikku ning kuna Rethymno on ülikoolilinn, siis paar tuhat neist on tudengid.

Rethymno asub kahe suurema linna ehk Chania ja Heraklioni vahel.

Kui saabusin, oli minu esimene kodu Rethymno Youth Hostel. Pidin seal esimesed kaks nädalat veetma, sest mu päris Kreeta kodu polnud vaba. Põhjus on selles, et päris paljud turistid rendivad turismihooajal välja mitmeid maju ja kortereid. Uued tudengid, kes otsivad endale elamiskohta, peavad ootama kuni oktoobri alguseni (ülikooli õpingud algavad septembri lõpus).

Umbes üle poole Erasmuse tudengitest, kellega olen rääkinud, pidid leidma endale ajutise elukoha, kuniks nende uus kodu vabanes.

Soovitan sellisel puhul soojalt minna noorte hostelisse ööbima, kui on vaja nädal või rohkem kuskil elada. Sain palju sõpru nii kohalike kui rändurite seast.

Hostel on suurepärane koht, kus kohtuda inimestega. Esimesed nädalad uues linnas, kus sa kedagi ei tea, võivad olla hirmutavad ja üksildased. See, et sa jagad tuba mitme inimesega ning kokates või süües hommikusööki on alati inimesi su ümber, on suureks abiks.

Umbes minuvanused omaniku pojad andsid infot parimate kohtade osas, kuhu trenni minna, millised poed on head ning tutvustasid mind ka enda sõpradele. Hostelis on ka inimesi, kes jäävad kauemaks, mu toakaaslane jääb hostelisse kaheks kuuks ning osad tudengid elavad seal, kuni leiavad korteri või siis jäävadki hostelisse.

Kaks päeva pärast saabumist sattusin hommikusöögi ajal rääkima kahe Tšiilist pärit tüdrukuga. Nad rääkisid, et lähevad lõuna poole, sest seal on parimad rannad Kreetal. Tüdrukud olid rentinud auto ning küsisid kas tahaksin kaasa tulla. Muidugi ma tahtsin! Kaasa läks veel inimesi hostelist, seega pisike masin oli täiesti täis. Käisime Prevelis, Kalypso rannas ja veel mitmes kohas.'

Oli päev, kus ei olnud midagi teha. Hommikul rääkisime hosteli rõdul teiste ränduritega, kus keegi on käinud kuhu võiks minna. Tuli spontaane mõte minna Kournase järve juurde. Mõeldud-tehtud!

Kirjutasin ka Erasmuse grupivestlusesse, kas keegi tahab tulla ning tuligi nii punt hostelist kui Erasmuse inimesi kokku. Meid oli kokku umbes 11 inimest. Juhiseid jagas hosteli omaniku poeg, sest ta olevat seal just eelmisel aastal käinud. Kaks tundi hiljem olime kohal, laenutasime vesiratta ning läksime järve keskele ujuma.

See on nüüd minu lemmikjärv!

Delfi Tudengiblogi on sari, mille täidavad Erasmus+ või mõne muu programmi toel välismaale sõitnud Eesti üliõpilased ja kutseõppurid.