Mõnes Euroopa suusakuurortis võib mäepilet maksta mitusada eurot ja lisaks tuleb ju maksta kinni varustus, ööbimine, söök ja ka transport ning ongi eelarve kiiresti lõhki. Aga see ei pea alati nii olema!

Lonely Planeti eksperdid suusatasid mööda Euroopat, et teha kindlaks, millised on kõige rahakotisõbralikumad suusakuurortid, kus isegi kõrghooajal ei maksa mäepilet rohkem kui 200 eurot, söök ja majutus on odav ning samas on ka midagi avastada. Need kaheksa talve võlumaad võitsid:

1. Sauze d'Oulx, Itaalia

Mäepilet kõrghooajal: 196€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? Torino lennujaamast viib buss sind 90 minutiga 38 euro eest Sauze d'Oulx'i. Poole odavamalt saad, kui sõidad lennujaamast bussiga Porta Nuovasse ja seejärel rongiga Oulxi jaama.

2. Jasná Nízke Tatry, Slovakkia

Mäepilet kõrghooajal: alates 136€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? Lenda Poprad-Tatry lennujaama ning sõida sealt takso, rongi või bussiga sihtkohta vähem kui kümne euro eest.

3. Boí–Taüll, Hispaania

Mäepilet kõrghooajal: 175€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? Autoga Toulouse-Blagnac'i lennujaamast või kauem sõites ka Girona ja Barcelona lennujaamadest.

4. Vogel, Sloveenia

Mäepilet kõrghooajal: 145€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? See on 90minutilise autosõidu kaugusel Ljubljana lennujaamast või kui soovid vähem raha kulutada, sõida rongiga Bohinjska Bistricasse.

5. Białka Tatrzańska, Poola

Mäepilet kõrghooajal: 110€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? Krakówi lennujaamast viib sinu seltskonna kohale autojuht (95€ nelja inimese eest), odavamalt saab sinna Kraków Główny rongijaamast bussiga (4 eurot inimese eest)

6. Borovets, Bulgaaria

Mäepilet kõrghooajal: ca 153€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? 90 minutiga pääseb pealinnast Sofiast Borovetsi 12 euro eest juba organiseeritud transpordi abil, aga veelgi odavam on sõita bussiga Samokovi linna ja kasutada sealset spetsiaalselt bussiliini.

7. Sudelfeld–Bayrischzell, Saksamaa

Mäepilet kõrghooajal: 210€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? München Hauptbahnhofi rongijaamast saab Bayrischzelli rongiga 20 euro eest, sõit võtab aega 90 minutit.

8. Val Cenis, Prantsusmaa

Mäepilet kõrghooajal: 180€ kuue päeva eest

Kuidas sinna saada? Lähimad suured lennujaamad on kõik kuni kahe tunni kaugusel ning suusakuurorti pääseb neist nii tavarongi, kiirrongi kui ka bussiga kõigest mõneteistkümne euro eest.