Jahisõidud Tallinna lahel, linnalähedane paradiis, adrenaliinirohke meresafari

Ikka ja jälle väidetakse, et kõige kaunim vaade Tallinnale avaneb hoopis merelt. Nii see tõepoolest on! Ühtaegu on merel justkui teraapiline mõju – saad unustada kõik argimured ja viibida hetkes, nautida päikest ja merd. Niisiis ei ole argipäevast põgenemiseks vaja teha muud kui võtta ette jahisõit Tallinna lahel. 2–3-tunnine jahisõit sobib suurepäraselt sündmuste tähistamiseks – olgu sünnipäevad, tüdrukute või poissmeeste õhtud või fotosessioonid. Ühtlasi on see parim viis motiveerida ja inspireerida meeskonda – jahisõidud või reisid lähisaartele on alati firmade meeleolukaimad meeskonnaüritused. Kusjuures tihtipeale arvatakse, et meresõit purjejahi pardal on saavutamatu luksus. Tegelikkuses tuleb kahetunnise kruiisi eest välja käia umbes 20 eurot inimese eest. Loe jahisõitude kohta lähemalt siit.

Kui on soov lisaks Tallinna lahel sõidule avastada mõne saare ilusid ja võlusid, siis selleks sobib hästi päevane väljasõit linnalähedasse paradiisi, Naissaarele. See on ainulaadne paik – imekaunis loodus, marju ja seeni täis metsad ning puhta liiva ja looduslike rannaroosidega rannad. Teisalt ootab saar oma militaarse ajaloo, kindluste ja kultuurimälestistega kõiki uudishimulisi külastajaid end avastama. Loe võimalustest Naissaarel siit.

Kõigile neile, kes igatsevad adrenaliini järele, võiks huvi pakkuda RIB-tüüpi kiirkaatriga meresafari ja meretakso lähisaartele. 20-minutiline adrenaliinirohke sõit Tallinna lahel maksab ainult 100 eurot ning pardale mahub kuni 12 inimest. Loe lähemalt siit.

Kõiki neid meresõite pakub 5sailsi tipptasemel meeskond. Reisid väljuvad kesklinnast Vanasadamast – parim asukoht parima vaatega linnasiluetile.

Päev merel on parem kui parim päev kontoris

Sunline Cruises on samuti arvamusel, et firmad ei peaks merele minema üksnes suvepäevadeks. Täpselt niisama hästi sobib seal läbi viia meeskonnakoolitusi, infopäevi, konverentse ning seminare, sest nagu nad isegi ütlevad, on päev merel parem kui parim päev kontoris. Miks siis mitte viia kolleegid tavapärasest keskkonnast mujale ja pidada koosolek mõnel korral aastas hoopis merel seilates. Mõtted saavad igatahes merel kindlasti paremini lendu kui kinniste kontoriseinte vahel.

Nautimist ootavad imelised linnavaated Tallinna lahel, aga mitte ainult. Sunlinesi laevad viivad ka suvistele perekondlikele väljasõitudele või päevasele seiklusele fantastilisel Naissaarel. Naissaarel leiab eest ilusad rannaliivad, põnevad sõjaväevaremed ning puutumata looduse rikkalike marja- ja seenemetsadega. Sajandite vältel elasid seal jõukad Tallinna lootsid ja hülgekütid, kellel oli isegi raha kohvi joomiseks. Pärast II maailmasõda muudeti saar kinniseks Nõukogude mereväebaasiks. Saarel leidub ainulaadseid mälestisi sõjaväe perioodist ja ennesõjaaegsest saareelust. Tutvu reisipakettidega lähemalt siin.

Romantilisemate hingede meeli võiks köita õhtukruiis aurikuga Katharina – parim viis vaadata vana Tallinna imelist tornidega linnapanoraami. Laevareisi ajal on kaptenisild avatud külastusteks ja rooliratta juures saab teha suveniirpilte. Tutvu reisipakettidega lähemalt siin.

Nende ja veel paljude teiste toredate pakkumiste kohta leiad informatsiooni Sunlinesi kodulehelt.

Merereis põhjanaabrite juurde

Suvine koolivaheaeg on juba täies hoos ning paljud vanemad ja vanavanemad seisavad silmitsi küsimusega, mida põnevat lastega suvisel ajal ette võtta. Eckerö Line kutsub nii suuri kui ka väikeseid seiklejaid MS Finlandia pardale, et nautida päikesepaistelisel päeval laeva välitekil kauneid merevaateid, hullata laeva mängutubades või hoopis uudistada merepealset AHHAA teaduskeskust. Just nii, Baltikumi suurim ja moodsaim teaduskeskus AHHAA tuleb Tartust kõikide laste ja vanemate rõõmuks MS Finlandia pardale ajavahemikul 16.6.–11.8.2019. Lubatakse meelelahutuslikke ja arendavaid tegevusi ning lühikesi töötube.

Merereis Tallinnast Helsingisse kestab kõigest 2 tundi ja 15 minutit ning meelepärast tegevust leidub igas vanuses reisijale. Kusjuures MS Finlandia väljub Tallinnast juba varahommikul kell 06.00 ja saabub Helsingisse esimese hommikuse laevana juba kell 08.15, mis on ideaalne variant, kui soovid Helsingis veeta pika ja sisuka päeva.

Kui varasest ärkamisest või pikast päevast väsimus peale kipub tulema, saad kajutis rahulikult puhata. Kajutisse saad jätta oma üleriided ja kotid ning minna rahumeeli laeva restoranidesse einestama või hoopis poodi sisseoste tegema. MS Finlandia kajutid asuvad 6. ja 7. tekil ning valikus on nii aknata sisekajutid kui ka merevaatega kajutid. Kajuti võid aegsasti broneerida koos laevapiletitega või osta laeva infopunktist.

Reisi Soome lahe teisele kaldale võib teha ka toitu nautides. MS Finlandia Buffet Eckerö menüüst leiad hooaja parimaid maitseid ja kindlasti Soome tooraineid. Peaaegu kõik valmistatakse algusest lõpuni ise – ja see maitseb suurepäraselt. 

Suvekuudel leiad MS Finlandialt Läänemere mõnusaima päikeseterrassi. Rohkem kui 400 istekohaga terrassil pakutakse külmi jooke ja jäätist. Terrass on ehitatud nii, et pakub varju ka tuulisema ilmaga. Siin on hea reisi ajal veidi päikese käes peesitada ja patareisid laadida.

Ühtlasi pakub laev mitmekülgseid ostuvõimalusi. Leidub alkohoolseid jooke, maiustusi ning soodsate hindadega kosmeetikat. Tähele tuleks panna ka pakendite suurusi – laevapoodide riiulitel on tihti tavapoe omadest suuremad versioonid.

Peale laevapiletite pakub Eckerö Line hotellipakette Helsingisse ning Sealife’i meremaailma, Linnanmäki lõbustuspargi ja Muumimaa teemapargi pileteid. Eckerö Line’ist saab ka Neste Rally pileteid.

Vaata lähemalt ja osta piletid Eckerö Line’i kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid