Tüüpiline stsenaarium on selline: ostsid odava pileti ja istekoha valimise eest maksta ei soovinud. Lennufirma paigutas su viimasesse ritta keskmisele kohale, sest keegi teine sinna istuda ei soovinud. Oletame aga, et saaksid oma istekoha täitsa ise valida. Ilma lisatasuta. Ja keegi pole su lemmikkohta ära broneerinud.

Kui valid aknapoolse istme, siis sulle meeldib, et kontrollid olukorda. Tavaliselt on akna pool istuvad inimesed igaüks-enda-eest-suhtumisega. Samas meeldib sellistele inimestele ka endale nii-öelda pesa luua — akna pool istumine pakub võimalust olla pisut rohkem omas mullis. Akna pool istujad põevad tõenäoliselt vähem ärevushäireid ja lendavad sagedamini.

Kui eelistad istuda vahekäigu pool, siis pole sa kuigi isekas ja mõtled palju kaasreisijatele. Tavaliselt on vahekäigu pool istuvad inimesed sotsiaalsed ja neile meeldib tõenäoliselt ka pisut rohkem ringi liikuda. Magama ei kipu nad lennukis tavaliselt samuti jääma.

Kui eelistad istuda keskel, ... oota, seda ei eelista ju keegi?

Kõlab nagu sina? Tegelikult on istme valimistel palju tegureid, mis inimeste otsuseid tingivad. Näiteks mõnedele meeldiks võib-olla akna pool istuda küll, aga nad teavad, et tahavad lennureisi vältel sagedasti tualetis käia. Seetõttu valitakse vahekäigu poolne koht, sest nii on ka kaasreisijatel mugavam.

Hea lugeja, kus eelistad lennukis istuda sina?

Allikas: thekitchn.com