1.Geisrid
Islandi loodus on lummav. Alustades auravatest geisritest, suurtest mägedest, liikuvatest jäämägedest lõpetades mustade laavarandade ja mitmekümnete vulkaanidega. Islandile minnes võib kindel olla, et iga kilomeeter, mille sa läbid, on täis hingematvaid vaatepilte ja muinasjutulist loodust. Muidugi tuleb meeles pidada, et jää sul nägemata ei jää. Seega, et loodust saaksid hästi nautida, tuleb end korralikult sisse pakkida.

2. Sinised laguunid
Sinine kristallselge vesi. Seda sooviks igaüks korra elus näha. Island pakub kristallsinist looduslikku kuumaveeallikat. Mis oleks parem, kui jahedast tuulisest Islandi ilmast sisse hüpata ühte mõnusasse looduslikku allikasse. Kuumaveeallikad pole populaarsed ainult turistide seas, vaid ka kohalikud lõõgastuvad sageli pärast pikka päeva just neis. Kaunitel kuumaveeallikatel on ka tervendav omadus, sest ometi sisaldavad nad palju rikkalike mineraale, mis teevad tervisele ainult head.

3. Virmalised
Islandi taevas pakub kargetel talvedel värvilist vaatemängu, milleks on virmalised. Rohelised sähvatused öises taevas muudavad õhtud eriti maagiliseks. Tegelikult tekivad virmalised atmosfääri kõrgemates kihtides siis, kui päikesetuul põrkab kokku Maa atmosfääriga. Sellest kokkupõrkest tekivad valgusekiired, milleks on virmalised. Sellest maagiast ei sooviks keegi ilma jääda.

4. Võrratu arhitektuur
Lisaks loodusele pakub Islandi pealinn Reykjavik elamusi ka arhitektuuri austajatele. Tänavaid ja linnapilti rikastavad väikesed kirkate värvitoonidega elumajad ja ehitised.
Muidugi vajavad märkimist ka erinevad kontserthallid ja majad, milles on Skandinaavia disaini hõngu. Muinasjutulised islandi tänavad ja ehitised teevad Islandil käimise kogemuse meeleolukaks. Tunned end kui osakene kultuurist.

5. Islandi kultuur
Islandi kultuuriga tutvumine on kindlasti üks põnevamaid elamusi. Saareriigil on palju uskumusi ja kombeid, mida on võimalik tundma õppida. Näiteks islandi inimesed usuvad truult haldjatesse ja päkapikkudesse ja teisteste müütilistesse tegelastesse. Kui uskumatu see ka poleks, on neil spetsiaalselt üks kool pühendatud Islandi müütiliste ja müstiliste tegelaste kohta õppimiseks. Seega tuleb meelde jätta, et islandi inimeste uskumused ei ole naljaasi.
Sääraste uskumuste põhjuseks arvatakse olevat ammuseid aegu, kui pikad talved vajasid sisustamist.

Kui kohe Islandile minna ei saa, soovitame vaaadata näiteks Black Mirrori osa nimega Crocodile, kus näete mõnusat Islandi loodust. Kui Black Mirror liiga süngeks jääb, võite vaadata ka praegu kinodes jooksvat filmi „Tinno. Sa pole iial üksi“, kus Islandi võlu jõuab teieni animeeritud kujul.