Hiljuti avaldati veebilehel AskReddit küsitlus, mis tahtis just seda teada saada: „Piloodid ja lennusaatjad, missuguseid lennujaamu te armastate ja missuguseid vihkate?“

Kes siis võiksid veel jagada detaile parimate lennujaamakogemustega, kui inimesed, kes neid igapäevaselt töö jaoks kasutavad. Siin on mõned nende isiklikud soovitused:

Singapur

Singapuri Changi lennujaam võib rõõmustada, sest piloodid ja stjuardessid üle maailma nõustuvad, et sellest parimat ei leidu. „Singapuri Changi lennujaam võidab minu jaoks kõik,“ sõnab üks kasutaja. „Seal on isegi hotell, kuhu sa võid ööbima jääda ilma, et peaksid tegelema tolli ja immigratsiooni kontrolliga. Kui kannad endaga kaasas vahetusriideid, saad hea kaheksatunnise une päris voodis, duši ja ka riiete pesus umbes 50 dollari eest. Seda tundub väikese luksuse eest küll palju olevat, kuid see on tunduvalt odavam, kui kõrgema klassi pileti soetamine lennule. Lisaks saad võimaluse pikast lennust, nagu näiteks Sydneyst Londonisse, puhata. Tunned end pärast enam-vähem inimesena, mis on suur boonus,“ lisab ta.

„Changi on kui suur šoppingu-ja meelelahutuskompleks, mille küljes on justkui juhuslikult lennujaam. Imeline koht,“ lisab teine kasutaja. Inimese jaoks, kes sellesse lennujaama satub, on atraktsioonide seas näiteks tasuta kino, mis on avatud 24/7, tasuta internet ja kui sul pole sülearvutit parasjagu kaasas, pole hullu, sest terminalides on ka tasuta arvutid.

Changi

Detroit

Võrdlemisi uue Detroidi lennujaama lihtsus saab lennusaatjatelt kõrged punktid. „Seal on lihtne liikuda. Põhiterminalis on rong, mis sõidab kogu lennujaama pikkust ja eskalaatorid töötavad suurepäraselt,“ selgitab üks stjuardess. „Piloodina võin öelda, et kogu lennujaam on super. Turvatöötajad on kiired ja seisakuid tekib üliharva. Kui lund hakkab sadama ja lennuk vajab sulatamist, toimib tööjõud tempokalt ja sujuvalt.“ Järgmine toob välja: „Mulle jäi selle lennujaama juures enim silma, et kõik sildid on nii inglise, jaapani kui hiina keeles. Ma pole seda üheski teises USA lennujaamas näinud.“

Zürich

Šveitsi lennujaama kohta öeldakse, et see on kiire, tõhus, modernne, puhas ja selles on hea valik poode. Kiire lennule registreerimine lõpeb vaid 35 minutit enne õhkutõusmist Euroopa lendude puhul, mida üks kasutaja peab suurimaks boonuseks. Teine kommenteerib, et terminalis on rohkelt šokolaadipoode. Mida te siis ootate? Tegemist on siiski Šveitsiga.

Minneapolis: St Paul

Põhjusega võitis see lennujaam auhinna kui parima toidu-ja joogiprogrammiga Põhja-Ameerika lennujaam. Piloodid ja lennusaatjad nõustuvad, et lennujaam pakub tõesti suurepärast valikut. „MSP on imeilus lennujaam ja seal on nii palju maitsvat toitu, lisaks on seal lihtne liikuda,“ ütleb üks ja teine lisab: „Ma jumaldab selle lennujaama toitu! Igal pool on baarid ja enamik neist on ka tõelised restoranid. Ma juba vihkan kõiki tavakette, mida enamikes lennujaamades ainsana olemas on.“ Peale selle toimub igas MSP lennujaama restoranis kompostimine ning vaid eelmisel aastal kompostisid nad 500 tonni toitu.

Santa Barbara

See pigem butiiki meenutav lennujaam ei vajagi spetsiaalset kohta, kus uinuda. „Kui mõelda väikestele lennujaamadele, siis Santa Barbara on mu lemmik. Ma tukastasin ühe puu all kuni ootasin turvaväravate avamist,“ räägib üks kommenteerija. Santa Barbara lennujaama kiidetakse selle kompaktsuse ja kiire sujuvuse eest, millele üks kasutaja lisab: „Kuidas saab üks lennujaam nii ilus olla?“ Lennujaama arhitektuur ja sisekujundus saavad palju positiivseid kommentaare. Hispaania stiilis plaadid treppidel jõuavad väga tihti ka inimeste Instagrami.

Allikas: lonelyplanet.com