Tuuled on Tarifal hoolitsenud mitte ainult surfarite eest. Aafrikast kohale puhutud hele imepehme liiv katab rannikut Tarifa ümbruses nii pikalt ja laialt, et rannad ronivad mägede külgi mööda üles. Ookeani poole jäävad tuulised rannad toovad kohale küll ennekõike surfarid ja jätavad päevitajatele luksuslikult ruumi ning kaunid vaated värvilistele surfilohedele ning taamal paistvatele Maroko mägedele.

Kuulsaim surfirand Tangana on Tarifa vanalinnast mõne kilomeetri kaugusel ja sisustab oma varjuliste kohvikutega (tasuta wifiga, mis Hispaanias üleliia levinud ikka veel polegi) ka surfi suhtes täiesti ükskõikse inimese päeva.

Väike Tarifa, nina vastu Aafrikat, on kohvikuid-baare-poode täis linnake, mis iga päevaga mõtleb rohkem sellele, et mitte kõik inimesed ei taha end laintesse heita. Butiikidest leiab sama elegantseid ehteid ja kleite kui Madriidis või Barcelonas ning vanalinna lumivalgete majakestega ääristatud kitsad tänavad on ääristatud kohvikute ja baaridega, kõik täis muretut meeleolu ja kohustusliku elemendina Tarifa sagedaste külalistega kaasas lonkivaid hästi hoolitsetud koeri, kes laisalt laudade vahel pikutavad.
Tarifa on tänu oma asukohale kahe mandri piiril alati olemas olnud, seal on elu olnud rooma aegadest saadik (mida nüüd meenutavad mõned varemed). Oma nime sai Tarifa 710 aastal berberipealiku Tarif ibn Maliku järgi. Mis tähendab, et juba siis oli Tarifa piisavalt oluline, et selle vallutamisega vaeva näha.
Ehkki Tarifa on jäänud väikelinnaks suurteks kuurorditeks paisunud tuulevaiksemate naaberkülade kõrval, on Euroopa lõppu – Tarifa on Euroopa kõige lõunapoolsem punkt – sõitmisel oma võlu.
Erinevalt ülejäänud Päikeserannikust näeb seal ka kohalikke inimesi – vanapaarid tulevad õhtuti tänavate äärde pinkidele möödujaid vaatama, olles ennast mõistagi ka vaatamiseks piisavalt sättinud. Emad-isad jooksevad peale tööd palmidega ääristatud mänguväljakutel mudilaste sabas ja lasevad ennast jäätisekohvikutesse meelitada. See on rahulik väikelinnaelu, millele puhkajad kuuel suvekuul aastas värvi ja vürtsi lisavad.
Ehkki Tarifa on rahulik ka kõrghooajal, vaiksema lainega ja tuulevaiksed Päikeseranniku kuurordid hoiavad horde lõksus.

Kui otsustate Tarifa oma peatuspaigaks validagi, siis oleks patt jätta Marokos käimata. Eestlastele viisavaba Aafrika kõige euroopalikum riik on palja silmaga näha isegi kehva ilmaga ja laevad sõidavad sinna tihedamalt, kui Tallinnast Helsingisse. Kohe vastaskaldal on Tarifast sootuks erinev eksootiline Tanger oma maitsete, lõhnade ja värvidega. Et laevasõit kestab vaid poolt tundi, võib Aafrikasse põigata ka vaid üheks päevaks!