Puparti sõnul otsib Eestisse reisiv turist parima hinna ja kvaliteedi suhtega majutust ning seetõttu on väga nõutud just taskukohasemad kolmetärnihotellid ja peretoad ehk apartemendid. Valitsuse plaanitav majutusasutuste käibemaksutõus 9 %-lt 14 %-ni hirmutaks enim just hinnatundlikku klienti ning seetõttu kiireneks turistide arvu vähenemine, eriti väikelinnade majutusasutustes.

“Ainuüksi Venemaalt jäi eelmisel aastal Tallinnasse tulemata ligi 65 000 turisti, mis on ühe peamise ekspordituru kohta hirmuäratavalt suur number,” ütles Pupart. “Ka Soome turistide vähenemine on selge trend ning täna tuleks ajusid ragistada, kuidas need inimesed tagasi saada.”

Üheks päästerõngaks oleks see, kui ka turismi madalhooajal, eriti ajavahemikul jaanuar-aprill toimuks linnas regulaarselt suuri avalikke üritusi. “Heaks näiteks on aprilli alguses toimunud Tallinn Music Week ja Tallinn Craft Beer Festival, mis meelitasid siia turiste nii mujalt Eestist kui ka välismaalt. Ehkki turismi kõrghooaeg pole veel alanud, oli selgelt näha, et majutuse numbrid suurenesid selleks perioodiks,” sõnas Pupart. “EAS teeb juba täna selles vallas head tööd, ent kui riik saaks lõpuks valmis kaua igatsetud konverentsikeskuse, jätkuks külastajaid regulaarselt aasta läbi,” lisas Pupart.

Kui kõrghooajaks ehk suveks on paljud hotellitoad ette müüdud ning Tallinnas kipub kolmetärnihotellide voodikohti isegi nappima, siis madalhooajal tuleb ellu jäämiseks pingutada. Plaanitav maksutõus tuleks võtta niigi väheste turistide taskust. “Eelmisel aastal oleks Go Hotel Shnelli pidanud suurema maksukoormuse juures tasuma ca 70 000 euro võrra rohkem makse. See on väga suur raha,” ütles Pupart. “Riigil oleks mõistlik 50%-line maksutõus edasi lükata, oodata ära primaarturgude kasvunumbrid ning siis teema juurde tagasi tulla Valitsusel ei tasu selle otsusega kiirustada.

Go Hotel Shnellit aprillist juhtima asunud Alver Pupart on 12 aastat töötanud hotellinduses. Viimased kolm aastat töötas ta Schlössle Hotelligrupis müügi- ja turundusdirektorina.