Ole paindlik. Paljudel sihtpaikadel on kindlad päevad, mil lendamine on odavam. Kui tegemist on turismipiirkonnaga, siis on tihtipeale odavam lennata nädala sees. Mõnda ärisihtkohta võib aga lend olla soodsam nädalavahetusel.

Reisi varahommikul ja hilisõhtul. Tihti on odavamad lennud varahommikul ja hilisõhtul, sest siis eriti reisida ei taheta. Teisalt tuleks enne lendude ostmist välja uurida, kas nii vara hommikul on võimalik lennujaama pääseda või hilisõhtul lennujaamast ära saada. Muidu võib juhtuda, et takso peale kulub nii suur summa, et odavam lennupilet ei tulegi kokkuvõttes soodsam.

Osta piletid umbes poolteist kuud ette. Kui puhkusepakettide puhul on saadaval viimase hetke pakkumised, siis lennufirmad neid üldiselt ei tee. Enamasti saab parema hinnaga pileti paar kuud varem ostes. Palju on räägitud ka variandist, et kõige odavamad on piletid kuus nädalat enne lendu.

Reisi hooajaväliselt. Paraku on suvisel ajal piletid Euroopa piires kallimad. Seega, näiteks Lõuna-Euroopasse lendamiseks vali hoopis kevad või sügis. Suvisel ajal võib aga saada odavaid pileteid lõunapoolkerale, kus on parajasti talv. Samuti kruvitakse nii lennupiletite kui ka puhkusepakettide hinnad üles pühade eel ja koolivaheaegadel. Seevastu täpselt pühade ajal (jõululaupäev, vana-aastaõhtu) on tavaliselt lennud odavamad, sest pole nii suurt nõudlust.

Kasuta väiksemaid lennujaamu. Odavamad lennufirmad kasutavad pisemaid lennujaamu, sest seal on maksud väiksemad. Teisalt tuleks enne pileti broneerimist uurida, kui kaugel lennujaam on ning kui palju maksab sealt transport linna.

Lenda naaberriikidest. Otsides soodsaid lennupileteid tasub uurida piletite hindu näiteks Riiast, Helsingist ja Stockholmist. Hinnavahe võib olla võrreldes Tallinnaga väga suur, lisaks on sihtkohti märksa enam.

Osta mitu lendu ühel piletil. On veebilehti (vt Lisa 6), mis pakuvad võimalust osta mitu lendu ühel piletil. Sellega võid säästa lausa mitusada eurot, eriti Euroopast väljaspool reisides.

Proovi alternatiivseid marsruute. Kui sul on plaan käia mitmes kohas, siis uuri, mis hinnaga on lennupiletid alustades ühest kohast ja lõpetades teises. Seejärel proovi vastupidi – kui alustad teisest ja lõpetad esimeses.

Surfa odavlennufirmade ja sooduspakkumiste kodulehtedel. Kui muidu tasub häid pakkumisi otsida portaalidest, kuhu on lennupakkumised kokku kogutud, siis eraldi tasub käia odavlennufirmade kodulehtedel. Mõned portaalid ei vahenda odavlennufirmade soodsaid pakkumisi. Kui oled Facebooki kasutaja, siis märgi meeldivaks näiteks sellised lehed nagu TravelFree ja HolidayPirates.