Alates juunist kuni suvehooaja lõpuni tegi Balloon Tallinn kokku üle 2100 reisijalennu.

Tallinna Ettevõtlusameti Turismiosakonna juhataja Evelin Tsirki sõnul on Balloon Tallinn suurepärane näide sellest, kuidas innovatsiooni ja loova mõtlemise ühendamisel on võimalik luua tõeliselt erakordne turismiobjekt: “Balloon Tallinn on kõrgeim avatud väliplatvorm Tallinna kesklinnas ning kõige põhjapoolseim taoline atraktsioon maailmas, mistõttu on tegemist täiesti unikaalse lennuatraktsiooniga mitte ainult Tallinnas vaid kogu maailmas.”

Aasta turismiteo tiitlile kandideerisid lisaks Balloon Tallinnale veel kolm projekti: Eesti lugude hotell Solo Sokos Hotel Estonia, Tallinna Sadama uus kruiisikai ja Tallinna lennujaamas maapealse teeninduse korraldamist haldav AS Tallinn Airport GH.

Kuigi Balloon Tallinn pidi esialgsete plaanide kohaselt lendama 28. septembrini ehk suvehooaja lõpuni, jätkatakse külastajate suure huvi tõttu lendamist aastaringselt. Lennud toimuvad talvehooajal vaid nädalavahetustel. Talvisteks lendudeks paigaldatakse palli ülemise võrgu peale spetsiaalne “talvemüts”, mis takistab lume kogunemist palli tippu ning aitab lumel alla libiseda.

Balloon Tallinn on heeliumiga täidetud ning maa külge ankurdatud pall, mille vaateplatvorm ehk gondel lennutab tuulevaikse ilma korral kuni 30 inimest korraga ning võimaldab reisijatel nautida panoraamvaateid kuni 120 meetri kõrguselt. Selge ilma korral on nähtavus Balloon Tallinn gondlist rohkem kui 40 kilomeetrit. Täpselt sarnaseid balloone on maailmas kasutusel vaid 10, kõik need jäävad Tallinnast lõuna poole. Koos teiste tootjate balloonidega opereerib maailmas vaid 20 sarnast atraktsiooni.