Panime kokku viis seiklust, mis toovad kõvematel naeratuse näole ja enamikule pisarad silma.

1. Matk Apenniinide mäestikus

Itaalia on eelkõige tuntud kui pitsa, veini ja pasta maa, kuid sealt leiab ka palju muud põnevat, näiteks Apenniinide mäestiku, kus üks seikluslik matk ette võtta. Apenniinid moodustavad Itaalia saapasäärele omamoodi tõmbluku, ulatudes Liguuria maakonnast põhjas kuni Umbria maakonnani lõunas. Matk Corno alle Scale rahvuspargis viib läbi mägede, vanade külakeste ja looduskaunite kohtade.

Ilusa ilmaga võib mõnest paigast näha isegi Firenze katedraali.

2. Heli-ski Colorados

Paljud meist on vähemalt kord elus suusad või lumelaua alla saanud ning võib-olla nendega isegi mäest alla jõudnud. Mida igaüks meist teinud ei ole (selles võime kindlad olla), on heli-ski. See on suusaelamus, kus sind viiakse helikopteriga kõrgele mäe otsa. Kuidas sealt alla saada, on juba sinu mure. Kohe kindlasti ei ole tegu tavalise murdmaaringiga Otepääl.

Üks vinge koht, kus seda proovida, on Telluride’i suusakuurort Ameerika Ühendriikides Colorado osariigis.

3. Rafting Costa Rical

Costa Rica on aastatega tuhast tõusnud ning sellest on saanud mõnus mitmetahuline sihtkoht, kus on nii maalilised rannad, liigirikkad vihmametsad, kultuurist tulvil suurlinnad, tulised vulkaanid kui ka kärestikerohked jõed.

Just need viimased ajavad meidki elevile. Tugitoolielevuse adrenaliiniga asendamiseks tasub ette võtta kärestikusõit Pacuare jõel. Kui hammastega paadist kinni hoidmisest aega üle jääb, võib jõe ääres ka mõnda eksootilist looma silmata.

4. Sukeldumine Bahamal

Ajakirjades ja teles oleme näinud kaadreid suurest sinisest august Belize’is, veealusest muuseumist Mehhikos ja Suurest Vallrahust Austraalias. Nägemata on ja arvatavasti ka jäävad nii meil kui ka paljudel teistel Bahama vete koopalabürindid. Bahama liivarandadel puhkavaid turiste käib lähedal olevates vetes sukeldumas sadu, kui mitte tuhandeid. Vähesed neist teavad aga, et võib-olla just nende läheduses asuvad ühed maailma ohtlikemad sukeldumispaigad.

5. Tutvus jääkarudega Kanadas

Karud, olgu siis pruunid, mustad või valged, on üldjuhul oma karvase kasuka, töntsi kõnnaku ja nohiseva ninaga suhteliselt armsad loomad, aga ühegi sellisega keset loodust kokku sattuda ei tahaks. Inimesi on siiski erinevaid ja mõned tahavad. Ideaalne paik jääkarusid vaadelda, ilma et raudvarvad pilti rikuks, on Põhja-Kanada. Inimasustust seal peaaegu polegi ja karud peavad laiuvaid metsi ja lagedaid välju õigusega oma tagaaiaks. See seiklus sobib neile, kellele pingviinid lihtsalt ei meeldi.