1. Saa sõbraks iseendaga

Üks tark mees Maxwell Maltz on öelnud: “If you make friends with yourself you will never be alone.” Ehk kui hakkad iseenda sõbraks, siis sa ei tunne enam mitte kunagi üksindust.

Seega õpi olema iseenda parim sõber ning üksindus kaob nii sinu elust kui reisist.

2. Ole avatud uutele inimestele ja kogemustele

Kui rongis keegi võõras sulle naeratab, siis ütle “Hello” ja küsi “How are you?”.

Kui näed teist üksinda reisivat seljakotireisijat, siis päri temalt: “Hey buddy, where are you going to?” - kuhu lähed?

Kui üksinda rannas olles arvad, et paluda kellelgi sinu seljale päevituskreemi määrida on seksuaalse alatooniga tobe idee, siis unusta see mõte. Otsi teine üksik inimene, kreemitage üksteist ning hakake sõbraks.

3. Ööbi hostelites

Hostelid on kõige paremad kohad, kust endale uusi sõpru leida. Enamik neist jäävadki ainult sinu hosteli-sõpradeks, aga kindlasti leiad ka hingesugulasi, kellega aastaid ühendust hoiad.

Seega pole vaja kalleid ja üksildasi hotellitubasid. Löö lahti hostelworld.com või hostelbookers.com ning hindeid ja kasutajate arvamusi lugedes sõelu välja üks mõnus sotsiaalne hostel. Kindlasti kohtud paljude huvitavate inimestega.

4. Kasuta couchsurfing’ut – ehk ööbi kohalike inimeste kodudes

Couchsurfing.org on internetikommuun, kus avatud südame ja mõttemaailmaga inimesed majutavad reisiselle tasuta oma kodudes.

Kui keegi on juba sind enda koju kutsunud, siis üsna tihti minnakse ka koos linna peale jalutama, sööma või vähemasti puhutakse juttu. Seega surfa diivanil ning hängi oma majutajaga väljas.

5. Kohta teisi rändureid Couchsurfing’u foorumi abil

Couchsurfing ei ole mõeldud ainult öömaja leidmiseks. Igal piirkonnal on ka oma foorum, kuhu igaüks saab postitada.

Näiteks Portugali pealinnas Lissabonis on Couchsurfing‘u foorum väga aktiivne ja peaaegu iga päev toimub midagi alates joogast kuni techno-house reivideni. Lisaks on iga kolmapäev weekly meeting, kus kohtuvad kohalikud ja parajasti Lissabonis viibivad rändurid.

6. Naerata ja leiad rohkem sõpru

Naerata ja maailm naeratab sulle vastu. Võib kõlada küll veidi lillelapselikuna, aga siin on palju tõtt. Kui naeratad, siis inimesed tahavad sinuga suhelda. Kui oled negatiivne ja morn, siis inimesed alateadlikult väldivad sinuga suhtlemist. Või mis sa arvad sellest?

7. Sõbrune kohalikega

Marokos hakkas minu elektrikuharidusega reisikaaslane kohaliku elektrikuga juttu ajama ning hiljem kutsus elektrik Hassan meid enda poole külla ja nägime Maroko kodu seestpoolt. See oli väga huvitav kogemus. Seega tagasihoidlikkus ei ole alati voorus.

8. Leia sõpru pidutsedes

Kui tarvis, siis mine üksinda baari ja loo uusi tutvusi. Selles ei ole midagi imelikku, olen seda ise teinud ja kindlasti täna öösel teevad seda ka sajad tuhanded üksikud rändurid üle maailma. Isegi kui sa kedagi ei kohta, siis sa vähemalt proovisid.

9. Mine pubituuridele

Kui üksinda peole minek tundub liialt hullumeelne, siis peaaegu igas suuremas linnas (vähemalt läänelikus maailmas) on sul võimalik osaleda pub crawl’idel ehk pubituuridel.

Pubituur tähendab, et kohtuvad vähemalt 5 reisiselli (tavaliselt umbes 10-15) ning siis kohalik peoloom viib teid 3-6 erinevasse baari, kus teid ootavad ees dringid ja palju pidu. Euroopas on pubituuri pileti hind umbes 8 kuni 20 eurot. Dringid ja klubi pääsmed on üldjuhul hinna sees.
Seega pubituur on võrratu viis kohata teisi rändureid ning nendega koos pidu panna.

Kui pubituuri leidmisega tekib raskusi, siis soovitan lihtsalt guugeldada fraasi “pub crawls in ...”.

10. Osale ekskursioonidel ja tuuridel

Paljudes linnades pakutakse tasuta tuure (ing. keeles “free tour”). Raha maksad täpselt niipalju kui heaks arvad.

Seega mine tasuta tuurile või mõnele muule ekskursioonile ja kuna pead olema mitu tundi koos teiste inimestega, siis kindlasti hakkad sa nendega suhtlema ja naudite üksteise seltskonda. Tihtilugu minnakse tuuril leitud sõpradega ka hiljem õhtustama või niisama linna peale jalutama.
Proovi järgi!

11. "Tšilli" hostelites, isegi kui sa seal ei ööbi

Hostelites on lisaks voodikohtadele ka baarid ja suured elutoad. Üldjuhul võivad seal "tšillida" ainult hostelis ööbijad, aga olen näinud ka kohti, kuhu saab minna igaüks. Näiteks Tallinnas Red Emperor Bar & Hostelis on väga vinge Backpacker baar.

Kui tšillid hostelites, siis kindlasti kohtad kedagi põnevat.

12. Kas sihtkohas elab sinu tuttavaid või tuttavate sõpru?

Sul on Facebookis ilmselt umbes 200-300 sõpra, tõsi?

Ja neil 300 sõbral on ka igaühel veel omakorda 300 sõpra. 300 x 300 = 90 000 inimest. On väga tõenäoline, et sellest 90 000-st keegi teab kedagi, kes elab sinu sihtkohas ning oleks valmis sinuga aega veetma (näiteks sulle linna tutvustama). Uuri järgi!

13. Otsi üles oma eluala inimesed

Kui oled kokk, siis proovi kohtuda kohalikke kokkadega. Kui sulle meeldib tantsida, siis guugelda kohalikke tantsukoole ning mine astu mõnest läbi ja vaata, mida nad teevad. See soovitus on eriti kasulik siis, kui peatud oma sihtkohas pikemat aega.

14. Leia meetup

Kui oled mõnes suuremas linnas, siis soovitan uurida Meetup.com veebilehte. Võid sealt leida ägedaid suuremaid ja väiksemaid üritusi, kus teiste inimestega kohtuda.

15. Osale kursusel ja saa sõbraks teiste õpilastega

Kui peatud mõnes kohas pikemalt, soovitan osaleda mõnel huvitaval kursusel. Näiteks mina läbisin Indias 10-päevase Tiibeti massaži kursuse ja sain selle 10 päeva jooksul väga heaks sõbraks teiste õpilastega.

16. Hakka vabatahtlikuks

Indias olin ma 3 päeva inglise keele õpetaja. Emotsioon ja uued tutvused, mis sealt sain on kirjeldamatud…

Kui võimalus on, hakka vabatahtlikuks. Juhul, kui sind ei saadeta üksinda paksu metsa sisse haruldasi sipelgaid päästma, siis olen kindel, et lood palju uusi tutvusi.

17. Otsi endale reisikaaslane. Kui ei leia, siis otsi paremini

Kui isegi pärast selle postituse lugemist üksinda reisimine tundub kui lõputu õudusunenägu, siis soovitan aktiivselt tegeleda reisikaaslase otsinguga. Näiteks kirjuta oma kõigile kolmesajale Facebooki-sõbrale, et kas nad teavad kedagi, kes tahaks sinuga reisile minna. Keegi ikka teab kedagi, kes teab kedagi, kes teab kedagi. ;)

Veel üks võimalus on leida reisikaaslane Trip.ee “Otsi reisikaaslast" foorumis. Kui keeled suus, siis võid proovida ka travbuddy.com veebilehte. NB! Naljaviluks käi ära ka “Reisile minuga” saates.

Oskad midagi lisada? Kirjuta kindlasti kommentaar.

Vingeid reise, seiklejad!