Tehnika mängib loomulikult olulist rolli, ent selle kasutamiseks on vaja ka meisterlikke oskusi. Ühks selliseks meheks on Hispaania filmitegija Andres Aguilera Morillas, kes otsustas drooniga mööda koske alla kihutada.

Sotsiaalmeedias lendu läinud klipis näeb drooni, mis vuhiseb tippkiirusel mööda Indoneesias asuvat Madakaripura koske. "Üritan jäädvustada nurki, mis veel paar aastat tagasi olid võimatud ja seda kohtades, kuhu teist tüüpi droonid ligi ei pääse," sõnas Andres väljaandele Lonely Planet. "Filmisin selle klipi koos oma vanematega Indoneesiasse puhkama sõites. Arvasin, et parima nurga saavutamiseks tasub proovida jõuda kosele võimalikult lähedale, isegi siis, kui sellega kaasneb drooni kaotamise oht. Ja ma puudutasin seda! ”

"Koske esimest korda nähes tekib tunne nagu asuksid teisel planeedil – see on lihtsalt nii võimas. Kasutasin seal kolmeminutilise lennu jaoks ühte akut. Tegin paar katsesõitu ja saatsin siis drooni täielikult välja," seletas mees lahti vinge video tehnilise poole. Tegin veel ühe sarnase, kuid üles minemise asemel, läksin kahe joa alt. See oli veelgi riskantsem!"

Vaata eriti tuusa videot!