Piirkond on otsekui puutumatu oaas looduse- ja kultuurisõpradele, kust võite leida riigi kõige hämmastavamaid randu, koski, saari, toite ja jooke.

Khanom on väike ja vaikne linn Nakhon Si Thammarati provintsis, mis asub rohkem tuntud provintside Surat Thani, Krabi ja Trangi lähedal. See võluv alternatiivne puhkusepaik asub eemal sagimist täis turismipiirkondadest ning selle pikk, Tai lahte ääristav rannajoon on täidetud suurte ja kaunite randade, rikkumata külluslikke metsade ja tähendusrikka kultuuripärandiga.

Otsatud rannad

Khanomi võib kirjeldada kui pea täiuslikku rannapuhkuse sihtkohta, peidetud paradiisi, mis on eemal ööelust ja ostlemisest. Tai lahte ümbritsevad mitmed märkimisväärsed rannad. Nadani rand on oma üheksa kilomeetriga üks Tai pikimaid randu. Selle lähedal asub lühem Nai Phlao rand, mis on samavõrd puutumatu ja rahulik. Nadanist põhja pool asuv Thong Chingi rand on kui vaikust ja puutumata loodust armastavate inimeste täitunud unistus. Põhja-Khanomis asuv hästi kaitstud Kwang Pao rand on poolkuukujuline ja sobib suurepäraselt neile, kes soovivad lõõgastuda. Kui liikuda edasi lõuna suunas, leiate Sichoni regioonist Hin Ngami ranna, mille üle valvavad kaunid ja ebatavalised kivimoodustised. See on täiuslik paik hea raamatuga naudisklemiseks.

Vapustavad looduselamused

Khanomi reis poleks täielik, kui see ei sisaldaks paadireisi kohaliku paadimehega. Khanomi saarte vahel ringi sõites ei pea te rahvamassidega võitlema. Kui õnn teile naeratab, võite ranniku ääres silmata ka roosasid delfiine.

Matkake Khao Luangi rahvuspargis, mis on kuulus oma arvukate koskede poolest, ning imetlege hingematvat vaadet Krung Chingi kose juures. Loodust saate nautida ka kajakisõidu ajal mangroovimetsas, kus võite näha erinevaid linde, kalu ja pisikesi loomi.

Avastage Khao Wangi koobas, mis asub Khanomi regioonis. Koopas on nii suuri kui ka väikeseid kambreid, kus saate imetleda hämmastavaid stalagmiite ja stalaktiite, mida leidub väga erineva suuruse ja kujuga – näiteks võite kohata moodustisi, mis on kui pagoodid ja dinosaurused või hoopis võrkannoonad ja praemunad. Mõnda kambrisse pääseb vaid ronides, mis muudab selle külastajate jaoks eriti vahvaks.

Hoolitsege oma jalgade eest Cho kose looduslikus kalaspaas. Kohe, kui te oma jalad vette pistate, kiirustavad neid puhastama sajad kalad. Tundke selles roheluses viibides elust rõõmu.

Avastage kultuuripärandit

Õppige tundma budismi ajalugu ja kultuuripärandit. Külastage Wat Phra Mahathati templit, mis on üks vanimaid ja tähtsamaid templeid Tais. See on Lõuna-Tai suurim tempel ja usutakse, et see on üle 1000 aasta vana. Templi muuseumis saab näha regioonist avastatud kunstiesemeid. Lähedusest leiate ka provintsi kuulsat käsitööd ja suveniire – hõbedast ja niellost valmistatud lauanõusid.

Kuidas Khanomi jõuda?

Khanomi jõudmiseks võite lennata Leedust Bangkoki ja sealt edasi Bangkoki Donmuangi lennujaamast Nakhon Si Thammarati lennujaama või Bangkoki Suvarnabhumi lennujaamast Surat Thani lennujaama. Sealt on Khanomi 70–80 kilomeetrit. Teine võimalus on lennata Krabi lennujaama ja sõita edasi kolm tundi autoga. Aga kui olete juba Samuis, võite Khanomi sõitmiseks rentida paadi või sõita praamiga Nakhon Si Thammarati ja minna edasi autoga. Autoga on Bangkokist Khanomi 780 kilomeetrit.

Tere tulemast Khanomi, mis on Tai üks kõige paremini hoitud saladusi!