Montrealil on palju pakkuda - Kanada kultuuriline pealinn sisaldab tasakaalustatud valikut põhjaameerikalikust sagimisest ja euroopalikust elurõõmust.

Kui turistid takerduvad olümpiastaadionile või Vanasadamasse, siis kohalikud teavad täpselt, kuidas pärlid linnast üles leida. Neile, kes tõesti soovivad tüüpilistelt turistiradadelt maha astuda, annab nõu Likealocalguide´i kohalik reisijuht Sofia. Montreali elanikuna pakub ta välja viis alternatiivset viisi, mismoodi linna paremini avastada.

1. Leia linna tegelik maitse läbi kohaliku köögi

Kui oled Montrealis, tee nagu kohalikud ja meki kohalikku kööki. Bagelid, suitsuliha ja friikartulid võivad olla muidugi esimeses valikus, aga lisaks jäta ruumi ka kõigi teiste kohalike delikatesside jaoks! Montreal on hinnatud gurmeesihtkoht, sest selles linnas on restorane elaniku kohta peaaegu kõige rohkem Põhja-Ameerikas - Montreal on hõivanud sellises edetabelis teise koha. Söögikohtadest proovi näiteks ära La Sala Rosa, Pizzeria Magpie, L’Express, Kazu ja Malhi.

2. Hüppa rattale

Montreali teatakse kui Põhja-Ameerika Amsterdami: siin on ohtralt teeradasid, mis on vaid jalgratturite päralt. Alates ärimeestest kuni lastega peredeni - kõik sõidavad jalgrattaga. Kui tahad end proovile panna, vänta kogu tee üles Mont Royali otsa, et nautida panoraamvaadet linnale. Kui pole ratast, siis saab rentida BIXI.

3. Avasta kohalikku moodi

Ehkki Montreali moeareen pole just kuigi suur, leidub seal palju huvitavaid brände, mida avastada. Mile End ja Montreali vanalinn on kohad, kus kohalikud moekeskused tegutsevad ja kus leidub palju "Made in Montreal" kaupu. Astu läbi sellistest poodidest nagu Harricana, m0851, Unicorn ja Boutique 1861 ning leiad palju kohalikke kaubamärke.

4. Otsi üles linna terrassid

Terrassireisimine on üsna hea spordiala Montrealis. Olgu see siis katuseterrass vaatega üle Vanasadama või varjuline aed linnasüdames, pole terrassid kunagi pettumust valmistavad - kindlasti leiab sealt ka kohalikke, kui välistemperatuur tõuseb ja nad soojaga välja meelitab.

5. Vaata üle tänavakunsti paigad

Pariis, London ja Sao Paulo on maailmalinnad, mis on kuulsad kahea tänavakunsti poolest. Montreal võtab neile jõudsalt järele. Linnas elab mitmeid kohalikke ja rahvusvahelisi kunstnikke nagu En Masse, WIA (aka whatisadam) ja Stikki Peaches (Montrealist), aga ka Le Diamantaire (Pariisist). Et näha linna parimat tänavakunsti, suundu Saint-Laurenti tänavale ja peatu tänavakunsti galeriis Station 16, kust saab osta endalegi kaasa mõned tööd.