Las Palmas on meie jaoks olnud eriti tähtis, sest just siit saab alguse ARC Race. Stardib kokku 260 jahti, kõigil üks eesmärk - ületada Atlandi ookean ja jõuda Kariibidele, täpsemalt St. Luciasse.

Meie peatusime Las Palmase sadamas 3 päeva. Selle ajaga sai nii pidutseda kui ka teha ettevalmistusi meie kõige pikemaks ookeanireisiks.

Praegu oleme juba ilmselt kuskil keset Atlandit, mille ületamine kestab umbes kaks nädalat. Selle aja jooksul Internetti pole. Et ootamine liiga pikk ei tuleks ja kaks nädalat mööduksid ikka teadetega videoblogis, siis viimased paar videot, mis õnnestus lahkete Vene purjetajate juurest üle satelliitinterneti teele saata, ilmuvad just nüüd, keset suurt pausi eetris. Kuid see on vaid vaikus enne põnevaid sündmusi Kariibidel, kust loodame juba hoopis tihedamini teateid saata. Palju peatusi, eksootilisi saari ja loodetavasti ka ohtralt põnevaid seiklusi saavad kõik edastatud ka Reisijuhi lugejale. Nii kuni kevadeni välja.

Külalisega Eestist läksime aga Las Palmases vaatama kohalikku pesuruumi, mis on nagu meremeeste "Facebook": sein on täis erinevaid teateid, kes tahab kaasa tulla üle Atlandi ookeani niisama, kes on nõus isegi peale maksma. Mõni aga pakub end üleveo eest tööle näiteks kokana.

Vaatame, kas meil õnnestub kedagi meeskonda juurde leida.

Kuulutused pesuruumi seinal: tahan kaasa üle Atlandi!