Startisime Martinique´ilt veel vana aasta viimasel päeval, et jõuda Dominicale koos uute külalismadruste Miku, Annika ja Agnesega.

Alguses andis meile tuul mõnusa hoo sisse (mõõteriistad näitasid 10 m/s). Umbes poole tee peal aga andis tuul meile väikese puhkepausi, mis tegelikult polnudki halb, sest siis sai keha jahutada ja kiire ujumispeatus tehtud, sest endiselt on siin olemine väga kuum.

Siis aga anti jälle tuult kuni kohalejõudmiseni.

Martinique´ilt Dominicale purjetasime kuus tundi ja kohale jõudes tervitas meid kohe mõnus kohalik rastamees, kes aitas jahile poikoha leida (ilma mingit raha tahtmata).

Algasid ettevalmistused õhtuks - kiire dušš, maaleminekuriided selga ja siis linna peale.

Tänaval tervitavad sind Dominical ülisõbralikud kohalikud ja kõik soovivad sulle ilusat õhtu jätku ja head uut aastat. Hinnad on siin võrreldes Martinique´i saarega tunduvalt odavamad, sest see saar pole enam Euroopa Liit. Kohalik valuuta on kariibi dollar ja selle rahatähega kaubeldes hinnad kohe panevad naeratama. Eine saab restoranis kätte nelja euro eest, suitsupaki hind on alates paarist eurost, pudel rummi samapalju.

Ka kliima on veidi erinev võrreldes Martinique´ga: mitte et siin nüüd külm oleks, kuuma pakutakse ikka sama palju, aga vihma kallab rohkem.

Kallab mitte nii, et terve päev liguned, vaid nagu keegi keeraks korraks dušši täisvõimsusel lahti ja siis jälle ruttu kinni.

Päevas võib laus-paduvihma tulla vahest isegi kümme korda järjest.

Tegelikult on see aga mõnus ja jahutav: viis minutit vihma ja siis kohe tund aega jälle kuuma päikest. Isegi raske on kirjeldada, mis siinolemise nii mõnusaks teeb, aga see on mingi mõnus aura, mida täiendavad sõbralikud kohalikud ja uskumatult ilus loodus.
Roseau linnatänav.

Aastavahetus möödus meil Roseau linna populaarseimas ööklubis nimega Banana Tree House. Pidu meenutas meie Von Krahli baaris toimuvat Check One Two´d ja kestis reggae´ rütmis varaste hommikutundideni.

Head uut aastat ka meie poolt!
Mainisin, et saarel on uskumatult ilus loodus. Sinna me uuel aastal kohe sukeldusimegi, aga sellest pikemalt juba järgmine kord.
Meie reisiseltskond Dominical kohalike reisijuhtidega.