Kahjuks pole Portugali sisenemisel võimalik viisaankeeti kirjutada sisenemisviisiks "trosslaskumine", aga trossiga laskudes on võimalik piiri ületada küll. Sanlucar de Guadiana Andaluusias ehk Hispaania poolel on kõrgemal kohal kui sihtpunkt - Alcoutim Portugalis. Neid kahte kohta ühendavad platvormid, mille otsast on tõmmatud 720 meetri pikkune tross üle Guadiana piirijõe. Piiriületajad saavad vastava sertifikaadi ning võivad rentida ka kiivrikaamera oma teekonna jäädvustamiseks.

Laskumisel saavutatakse kiirus kuni 80 km/h ning kohale jõudes pidurdab trosslaskuja kinni benji-hüppest tuttav kumm, mis möödakihutaja hellalt maandumisplatvormile tagasi tõmbab.

Nii näeb välja see "lend" kiivrikaamerast:

Hispaaniast Portugali "Smugeldamine" kestab ligi minuti ja läheb maksma 15 eurot, tagasi algusse saab paadireisiga üle jõe.

Mõne nädala pärast (juunis 2014) avatakse ka Eesti pikim trosslaskumine Kiviõli Seikluskeskuses - tuhamäe otsast võib alla kihutada 80-kilomeetrise tunnikiirusega 600 meetri pikkusel trossil. Soovi korral saab ka poolel teel hoo kinni pidada ning vaadet nautida.