Veealune eine Maldiividel: kaaviari ja trühvleid korallide keskel

 (13)
Veealune eine Maldiividel: kaaviari ja trühvleid korallide keskel
Restoran Ithaa.Foto: (c) 2013 Conrad Hotels & Resorts

Maldiividel saab süüa veealuses restoranis Ithaa - küll mitte akvalangiga, vaid suure läbipaistva kupli all, kus suutäisi loevad mööda ujuvad kalad.

Luksuslik restoran Ithaa asub Alif Dhaali atollil. Väidetavalt on tegemist esimese veealuse klaasrestoraniga, mis avati juba 2005. aastal.

Selles veealuses einelas pakutakse euroopalikku menüüd, mis äsja uuenes: peakokk Ayyoub Salameh sai ülesandeks koostada seitsmekäiguline menüü, mis maksab 320 dollarit ja peab välja tooma euroopaliku köögi parimad palad.

Kuna koht on eriline, siis pakutav menüü sai samuti sellele vääriline, sisaldades muuhulgas kaaviari, mascarpone juustu, trühvleid, foie gras´d, põldmurakat. Veinivalik on Prantsusmaalt.

Lisaks hinnale hoiab massituriste eemal ka üsna vähene kohtade arv: vee all mahub korraga einet võtma 14 inimest. Vähema eelarvega saab allapoole ookeanipinda ka vaid kokteile maitsma.

Restoran asub viie meetri sügavusel vee all kaetuna poolkaarekujulise läbipaistva laega. Ithaa kohal kuival maal tegutseb kuuetärniline luksuslik kuurort, mille juurde veealune söögikoht kuulubki.

Kuidas tundub, kas selline veealune eine on üle hinnatud või mitte?

Restoran Ithaa. Foto: (c) 2013 Conrad Hotels & Resorts
Pakutav seitsmekäiguline õhtusöök. Foto: (c) 2013 Conrad Hotels & Resorts