Alates juulist avaldab Reisijuht.ee suvist artiklisarja Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Loona mõis on külalistele lahti teinud ka oma värsketest heintest lõhnava laka - kes sviiti liiga harjumuspäraseks peab, saab lakka kolida.

Majutust pakutakse nii toas, lakas kui telkides. Lakas toimub majutus küll madratsitel, mitte lausa heintel, kuid see on ikkagi teistmoodi, kui sviidis. Veelgi odavamalt saab lakas läbi oma magamiskoti ja küljealusega - siis tuleb ööbimise hind juba ühekohalise summa eest eurodes.

Koostöös Pärimusmatkadegapakutakse ka omapäraseid matku. Kõige ebatavalisemaks võib lugeda matka "Jalgsi läbi vee Vilsandile". Sellele saarele saab muidugi ka paadiga ning samuti on võimalus merel käia hülgeid vaatlemas, kuid omal jalal on kõige eksootilisem.

Matku on palju ning väga erinevaid. Kui endale sobivat ei leia, on alati võimalus koos pererahvaga midagi uut välja mõelda. Kuni juuli lõpuni saab ka orhideeretkel näha haruldasi ja ilusaid lilli.

Mõis on ehitatud nunnakloostri varemetele ning legendi järgi viis keldrist otsekäik Kihelkonnal asuvasse mungakloostrisse. Käigu algus on veel näha.