Vahetult enne jõule otsustasime külastada talvepealinna lähedal asuvat Pühajärve spaad.

Bussist väljudes tervitas meid lumesadu. Krõbeda külma käest varjumiseks sisenesime vaiksesse fuajeesse, kus viisakate vastuvõtutöötajate abiga sai hotelli sisse registreeritud.

Endises mõisahoones asuv hotell on küll veidi päevinäinud ilmega, kuid üldjoontes puhas ja korras. Hotellitoas olid olemas kõik hädavajalikud asjad. Meeles tasuks pidada, et hommikumantli ja rätiku saab toast, kuid kahjuks oma plätud ja pesemisvahendid tasuks ujuma või protseduuridele minekul kodust kaasa võtta. Samas kui ununeb, ei ole ka hullu, sest kõik need asjad saab soetada ka hotelli vastuvõtust.

Spaaprotseduuridest sai proovitud aroomimassaaži, Tai massaaži ja soolakambrit. Aroomimassaaž oli äärmiselt lõõgastav, eeterlikud õlid saab protseduuri alguses oma eelistuste põhjal ise välja valida. Tai massaaž oli jõulisem kui aroomimassaaž, keskendudes eelkõige hingamisrütmis teostatud energiapunktidele vajutamisele ja venitustele. Tai massaaži kohta on spaa kodulehel öeldud, et seda võib nimetada ka "laisa inimese joogaks", kuna masseeritav juhitakse joogale sarnanevatesse poosidesse.

Isiklikust kogemusest saan väita, et esmasele massaažikogejale võib venitus veidi kaelamurdev tunduda.

Soolakamber on hea eelkõige neile, kes soovivad sügis-talvel kergelt ligitikkuvast külmetusest kiirelt paraneda. Soolakambril on ka stressi alandav toime. Kambris viibides oli õhus tunda soolamaiku ja ka jalad sai rannas viibimisele sarnaselt soolaga kaetud põrandasse torgata. Siinmainitud ja ka paljude teiste protseduuride kohta saab lugeda lisainfot spaa kodulehelt.

Ujula osa oli küllaltki minimalistlik: suur bassein ujumiseks, kaks väikest lastebasseini ning üks mullivann.

Puudust tundsin meestele ja naistele mõeldud ühistest saunadest. Ujulasse kapi saamiseks pidi võtma numbri ja ootama järjekorras. Meeste riietusruumi põrandad olid veidi mustad. Riietusruumis asuvasse sauna minnes tasub meeles pidada, et poolenisti kaetud aknad on avatud basseinide poole ja ilma suurema pingutuseta on võimalik saunadesse sisse piiluda. Ujula on ehitatud nii, et veemõnusid nautides on võimalik läbi klaasist seinte näha ka panoraamvaadet järvele ja ümbritsevale pargile.

Suureks boonuseks on Pühajärve spaa juures see, et lisaks leidub kompleksis ka muud meelelahutust. Näiteks on võimalik mängida pubis piljardit või proovida kätt bowlingukuuli veeretamisel. Suvel saab laenutada jalgratta ja minna ümbrust avastama. Talvel on spaa lähedal võimalik suusatada.

Pühajärve spaale lisab isikupärasust looduslähedus. Kindlasti on kõigile ökoinimestele meeldivaks üllatuseks see, et väga paljud hommikusöögilauas olevad toidud on mahetoodang. Hotellikompleksis asub ka ökopood.

Hommikusöök oli mitmekesine. Nii meie kui ka paari teise külastaja söögilauale sattus aga toores muna. Õnneks sõbralik hommikusöögiteenindaja koristas lauale tekkinud uputuse kiirelt. Õhtusöögi tasub võtta kompleksis asuvast pubist. Jõulumenüüs olev salat maitses imehästi koos hubase atmosfääri ja professionaalse teenindusega.
Pühajärve spaa väljast ühel varasemal talvel.

Pika ajalooga Pühajärve spaa asub maalilise järve ääres. Hotellis on 99 tuba, mille seas on ka saunaga sviidid ja peretoad. Hinna sisse kuuluvad ka hommikusöök, ujula ja jõusaali kasutamine.