Ehkki saarel on pidevalt niiske, ei kõigu temperatuur kuigivõrd, vaid püsib vahemikus 24 kuni 31 kraadi. Jahedam ilm on juulis-augustis, kõige kuumem aga märtsis-aprillis. Saareriigis ei saa pettuda, kui meelerahu toovad hele, tuhksuhkruna peen rannaliiv ja värsked mereannid. Kui töötegemise tuhin peale tuleb, istu maha ja see möödub, teavad kohalikud soovitada.

Kes soovib veealuse eluga põhjalikumalt tutvust teha, neile on Seišellid sukeldumise ja snorgeldamise paradiis. Kohalike põhiline soovitus turistile ongi teha sukeldumis- või snorgeldamisretk mõnele naabersaarele.

Teeninduses on vahel tunda palavusest tingitud aeglust, aga see sobib kokku ka Mahélt ostetud T-särgile kirjutatud tekstiga: „If you ever feel like working just sit down and wait for the urge to pass” („Kui sul tekib isu töötada, siis istu maha ja oota, kuni tuhin möödub”). Just selline ongi Seišellide meeldiv põhiolemus.
Majutuskohti on randades väga erinevat tüüpi alates lihtsatest puhkekorteritest luksushotellideni välja. Kohalikud peavad mägedes elamist prestiižsemaks, seevastu turistid eelistavad loomulikult rannalähedust.
Seišellidele iseloomuliku seišellipalmi (Lodoicea maldivica) kahehõlmaline vili kaalub 15 kuni 30 kilogrammi. Palme leidub vaid Seišellide Praslini ja Curieuse’i saarel ning kuna isendeid on maailmas alles umbes 4000, siis kuulub Praslini saare Vallé de Mai rahvuspark UNESCO maailmapärandi nimistusse.