Raimond alustas hääletamisega juba 17-aastaselt kui ta hääletas end Saksamaale. Seekord võtab ta kaasa ainult 40 eur sularaha, oma seljakoti ja hääletab end üle Venemaa piiri Moskva suunas, lõppsihtkohaks - läbi Mongoolia - Kambodža.  

Raimond läheb otsima inimlikkust ning loodab mõista kaugel olles, kui väärtuslik on Eesti. Lisaks on tema soov kohata ja näha ühte külalislahket, armast ja siirast venelast.

Kaardi järgi tuleb läbida 13 378 km ning autoga non-stop sõites oleks reisi kestvuseks 188 tundi ehk pea 8 päeva. Tegelikkus aga on kindlasti midagi muud, mida Raimond ka endale tunnistab.

Raimondi reisitrajektoor

Oma varamatest pöidlaküüdireisidest on Raimond õppinud, et vahet ei ole kuhu sa reisid, peaasi kui olemas on vesi ja toit. Seni on Raimond leidnud igal pool maailmas häid inimesi, kes toetavad ja julgustavad. "Nii palju alternatiive on, näiteks Sloveenias sain endale tuttava kaudu töö kuulsa koka juurde ja Gruusiasse jõudes sain esimesel päeval hostelisse tööle. Vahepeal töötan ja vahel hääletangi hästi odavalt. Paljudes kohtades ikka kostitatakse!", sõnab Raimond.

Raimond loodab kodumaale tagasi jõuda oktoobris ning järgmiseks teekonnaks on ehk Lõuna-Ameerika.

Raimond filmib iga päev oma reisist 5 sekundit, mis ilmuvad Reisijuht.ee's. Reisi lõpuks loodame sellest väikse filmi kokku panna. 

Ettevalmitused
1. päev Raimond Luhamaa piiripunktis

Huvitav fakt on see, et Raimond, kes on seni pea kogu Euroopa läbi trippinud, ei ole kusjuures kunagi käinud Soomes. Reisijuht jääb Raimondi reisikirju ootama ja soovib head reisi!