Olenemata sellest, milline on sinu teekond ühel USA road tripil, on Grand Canyon üks kohustuslik element. See looduse ime on tõesti äärmiselt imetlusväärne, kuid üllatavalt organiseeritud. Mulje, mis meile varem läbi interneti, filmide ja fotode on jäänud, oli üllatavalt petlik –ootasin rohkem metsikut, korrastamata ja avatud rahvusparki. Tegelikkus oli asfalteeritud rajad, bussiekskursioonid ja tarastatud vaateplatvormid.

Grand Canyon
Grand Canyon
Grand Canyon
Grand Canyon

Ehk oli ka asi selles, et valisime Grand Canyoni külastamiseks lõunapoolse külje, mis ongi rohkem tuntud, radadega märgistatud ja populaarsem. North Rim ehk põhjapoolne osa kanjonist pidi olema vähem organiseeritud ja külastatud.

Samas peab tunnistama, et mitmepäevasele matkale minnes olekski mulje kohe hoopis metsikum, kuna Grand Canyonis on võimalik ette võtta väga pikki matku läbi kanjoni. Me otsustasime kombineerida pisut matkamist lühema bussiekskursiooniga. Siin on väga mugav bussisüsteem, mis viib mööda kanjoniäärt erinevatesse vaatepunktidesse, kusjuures peab arvestama, et puhtalt edasi-tagasi bussisõit võtab aega poolteist tundi.

Grand Canyon

Soovitus – Kui sa oled majutuse broneerimisega hiljapeale jäänud või soovid tsivilisatsioonist kaugemal telkida, on Grand Canyoni rahvuspargi ümber Kaibib National Forest, kus saad tasuta ja legaalselt ööbida.