Kuuludes esimesse gruppi mainitutest, hakkasin paar nädalat enne kevadvaheaega paaniliselt vaatama, mida siis lastele seekord pakkuda ehk kuidas koos nendega vaheaega veeta. Üks järeltulijatest käib algkoolis ja teine lasteaias, nii et tegevus tuleb valida sobiv nii üheksa- kui ka nelja-aastasele.

Kuna pikemat eemalolekut ei olnud plaanis, jäid sõelale naabermaad ja veekeskused. Lastele on oluline, et saaks sõita laeva või lennukiga ja elada hotellis (ju ka teistes peredes), mistõttu ei mahtunud seekord plaanidesse tegevused Eestimaal, mida harrastame küll ka hea meelega.

Jurmalas mullu just käisime, nii et sobivaim tundus Vantaal asuv Flamingo veepark, veel nägemata koht, mis saanud piisavalt kiitvaid hinnanguid. Jurmala näiteks lastele väga meeldis, ent kui kõik ausalt välja öelda, siis minu jaoks oli seal siiski veidike liiga räpane. Flamingo teeb aga puhtuse osas kõigile silmad ette!

Lisaks kodumaistele ja lätlaste Jurmalale on mul õnne olnud sattuda ka traditsioonilistes puhkusemaades asuvatesse veeparkidesse ning Dubai Wild Wadigi on ära proovitud. Eks need pargid ole kõik sarnased, väikese erandiga Wild Wadi kasuks, kus atraktsioonide juurde viis tervet parki läbiv suur “jõgi”, millel sõidate kummirõngaga järgmise juurde ega pea treppidel turnima.

Traditsionaalsetes veeparkides on aga vaid enamasti suuremad ja väiksemad basseinid ning ühte ja teist masti liutorud. Väiksemale lapsele sobivad neile mõeldud atraktsioonid, kuid üheksa-aastane soovib juba märksa adrenaliinirikkamaid kogemusi.

Ehk siis on meie peres hea, kui kaasas on mõlemad vanemad, kellest üks istub pahkluuni basseinivees ja peletab külma eemale ning teine möllab “päris” atraktsioonidel.

Flamingo keskusse sõidab Länsisatamast autoga 15-20 minutit ja me ei jõudnud ära tänada, et jagus oidu ikka oma autoga tulla – lastega ühistranspordis seiklemine ei ole vähemalt minu jaoks arusaam lõbusalt ja sujuvalt kulgevast reisist.

Majutuda saab samas asuvas Sokos Hotel Flamingos, mille tase on põhjamaadele omaselt kõrge. Samas ehitises asuvad lisaks hotellile ja veepargile ka boolingurajad, kino ning palju erinevaid söögikohti. Flamingost pääseb ka kõrvalasuvasse suurde Jumbo-nimelisse kaubanduskeskusse.

Flamingo veepark sobib minu arvates enim lastele vanuses 2-10, kuigi vanem poeg väitis Jurmala ikka ägedama olevat. Ehk on tõesti Flamingo veidike rahulikum, aga lapsevanemana ei ole mul midagi selle vastu.

Väiksemad saavad hullata kahes lastebasseinis ning neid ümbritsevatel ohutumatel atraktsioonidel, suuremaid ootavad neli ärevamat rada ja kaks erinevat hüppetorni, kõrgem neist viiemeetrine. Lisaks veel kolm erinevat basseini suurematele või siis vastava varustusega väikelastele – “muskleid” ja ujumisrõngaid saab ka kohapealt laias valikus.

Eraldi asub veel ka Spa & Wellness ala, kuhu lastele on sissepääs keelatud.

Mis on iseenesest väga mõistlik, kuigi ma ei tea, mida arvataks sellise ettepanekuga lagedaletulekust Eestis.

Kui õigesti mäletan, siis GO Spa vist üritas mõne aasta eest midagi sellist, kuid sai hävitava kriitika osaliseks.

Spaaosast leiab Flamingos viis erinevat sauna, suure mineraalvee- ja kuumaveebasseini. Lisaks kohvikuosa ja palju hoolitsusi. Eriti rahustavalt mõjub pärast veekeskuse lärmi kõrvulukustav vaikus.

Külastajatest tabas mu silm ohtralt väikelastega Soome peresid, sekka külastajaid meie kõigi idanaabrite juurest.

Samas jättis koht tõesti viisaka ja puhta mulje, mis on minu jaoks veekeskuse puhul kõige tähtsam.

Vaata lisaks www.flamingospa.fi.