Miks minna

Selles Igaveses Linnas pole olemas vaikset hooaega. Roomas laiuvad varakristliku aja varemed kõrvuti renessansiaja paleede ja barokiaegsete purskkaevudega (või nende all). Kuid alati on kuskil lähedal ka mõni trattoria, pentsik pood või aperitiivibaar. Mahe vahemereline kliima ka sügisel on veel üks pluss põhja poolt saabuvale turistile.

Peale roomlaste endi naasemist augustis toimunud puhkuserändelt pöördub linn tagasi oma igapäevasesse rutiini ja vaiksemat olemist sooviv turist peaks nüüd ootama pigem novembri viimaste nädalateni, kui algab natuke rahulikum aeg. Või tulema hoopis peale jõulu- ja uusaastamelu vaibumist.

Roomas on mõned huvitavad sündmused, mille pärast maksaks sügisel kohal olla.

Muuseumide öö

Keset oktoobrit toimuv muuseumide öö haarab 90 Rooma muuseumi ja kultuuriasutust, mis avavad oma uksed tasuta külaskäikudeks kaheksast õhtul kaheni öösel.
Vt en.museiincomuneroma.it.

Estate Romana

(kuni oktoobrini)

"Rooma suvi" kestab natuke kauem kui suvekuud ja selle all mõistetakse hilisemat vihmavarjuhooaega vabaõhukontsertide, tantsu- ja teatrietendustega. Tähtsamatest üritustest toimub siis Isola del Cinema filmifestival Tiberi saarel.
Vt www.estateromana.comune.roma.it.

Hotellisoovitus:

Campo de' Fiori on romantiline varjupaik keset centro storico´t, hotellil on ka salaterrass - katuseterrass, mis on oma hinda väärt.

Augustus

Scuderie del Quirinale galerii on välja pannud näituse Titiani töödest (alates 16. juunist) ning näituse Rooma imperaator Augustuse 2000. surma-aastapäeva puhul. See kestab 18. oktoobrist 2013. a kuni 9. veebruarini 2014.
Vt www.scuderiequirinale.it.

Hotellisoovitus:

Galerii lähedal on paar hotelli. Residenza Torre Colonna on romantiline hotell vaadetega Trajani turule katuseterrassilt. Villa Spalletti Trivelli jääb aga juba luksuslikumaks valikuks, kust jõuab ka Kolosseumini vaid väikese jalutuskäiguga.

Festival RomaEuropa

(september-oktoober)

Tippklassi programm on põnev avangardtantsu, muusika- ja draamahuvilistele. Näitetrupid, orkestrid ja tantsijad saabuvad kohale kogu maailmast.
Vt www.romaeuropa.net

Rooma filmifestival

(november)

Kümme päeva novembri algusest kuuluvad esietendustele, filmivaatamistele, pidulikele üritustele ja meistriklassidele filmi teemadel. Toimumispaik on Auditorium-Parco della Musica (www.auditorium.com).
Vt www.romacinemafest.it

Hotellisoovitus:
Lähim hotell Auditorium-Parco della Musicale on Lord Bryon. See on viietärnihotell elegantsete interjööridega ja restoraniga, mille veinikaart on võitnud suuri auhindu.