Paar tundi sõitu ning oletegi kohal – Jurmala on Baltimaade suurim kuurortlinn, kus sobiva puhkuse leiab igaüks. Perega puhkusel olles saate külastada Dzintari metsaparki, kohta, kus saavad aega veeta nii lapsed kui ka täiskasvanud, sest just siin asuvad mänguväljakud igale vanusele, rulluisurada, välitrenažöörid, korvpalliväljakud kui ka Jurmala 33 meetri kõrgune vaatetorn, kust paistab kogu Jurmala. Dzintari metsapargis asub ka aktiivse puhkuse ja seikluspark Tarzāns. Nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad siin päeva veeta puude vahel, pannes proovile oma osavuse ja vastupidavuse. Ja otseloomulikult, raja tipphetk – trossisõit – on seda väärt, kui poolel teel mitte lahti lasta!

Perepuhkus Jurmalas

Loodusesõbrad saavad minna aeglasele jalutuskäigule linna loodusradadel, mis asuvad kahes looduspargis – Ķemeri rahvuspargis ja Ragakāpa looduspargis. Mõlemad looduspargid näitavad Jurmala loodust eri nurga alt. Ķemeri rahvuspargi külastamine viib seiklusele läbi puutumata raba, mida ääristab mets, luues täiusliku rahu ja vaikuse tunde. Sloka järve jalutuskäigurada läbib eri tüüpi metsi, samas kui järve juures saate ronida ujuva linnuvaatlustorni otsa. Jalutades mööda laudteid Melnalksnise lodumetsarajal saate tutvuda väga niiske loodusliku lehtmetsaga – sangleppadest (lt. keeles melnalksnis) koosneva lodumetsaga. Ragakāpa looduspark külastamine võimaldab omakorda näha Jūrmala männimetsi ja liivaluiteid, viies teid ka Jūrmala vabaõhumuuseumisse, kust leiate väljapanekuid ajast, mil Jūrmala oli veel kaluriküla.

1. oktoobril peetakse Jurmala vabaõhumuuseumis iga-aastaseid veinipidustusi, kus saab degusteerida või osta Läti väiketootjate veini.

Perepuhkus Jurmalas
Perepuhkus Jurmalas

Te ei soovi jalutada ja ronida, küll aga joosta? Olge lahke, 25. septembril toimub Jurmalas linna spordifestival, kus igaüks, kes joosta soovib, saab valida endale sobiva distantsi, alustades poolest kilomeetrist ja lõpetades lausa poolmaratoniga. Ka kepikõndijatele on mõeldud, sest ka kõndimine on rõõm. Isegi, kui teil ei meeldi massiüritused, siis võite alati joosta või jalutada Jurmala 24 kilomeetri pikkusel liivarannal. Ja kui te ikka ei soovi joosta, siis sobib Jurmala nii lühemate kui ka pikemate rattasõitude jaoks, mille vältel saate uudistada linna arhitektuuri ja püüda sügiseseid hetki värviliste lehtede keskel, või hoopis hingata värsket mereõhku rannas, mis on ratturitele kogu ulatuses avatud.

Perepuhkus Jurmalas
Perepuhkus Jurmalas

Aitab aktiivsest puhkusest, on aeg kultuurielu nautida – Jurmala vabaõhumuuseumi olete juba külastanud, kuid Jurmala on olnud ka kahe silmapaistva luuletaja kodukoht – Rainis ja Aspazija, kelle eluoluga saab tutvuda kahes muuseumis – Aspazija majas ning Rainise ja Aspazija suvilas, omakorda saate Jūrmala linnamuuseumis külastada Jurmala ja Ķemeri kuurortide ajalugu tutvustavat näitust. Siin on avatud ka näitus „Lapsed kuurordis”, kus saab vaadata laste mänguasju, riideid, mänge j.m esemeid 19. sajandi lõpust kuni tänapäevani välja. Meeldiv asjaolu on see, et sissepääs on kõikides linna muuseumides tasuta.

Perepuhkus Jurmalas
Perepuhkus Jurmalas

Olete pikkadest jalutuskäikudest väsinud? Siis on aeg lõõgastuda mõnes Jurmala spaakeskuses, saunas või basseinis. Minge merre ujuma või mineraalveebasseini, nautige suurepärast kehamassaaži, mida ei pakuta üksnes täiskasvanutele, vaid ka lastele, puhastage end saunas – valik on teie.

Young couple enjoying themselves at the spa centre.
Perepuhkus Jurmalas

Suurepärase päeva suurepäraseks lõpetuseks on vaja vaid suurepärast õhtusööki, ja meil on, mida pakkuda, sest Jurmalas on rohkesti restorane ja kohvikud. Kui lähete jalutama Jurmala promenaadile, Jomas tänavale, siis peatuge restoranis Lighthouse Bar & Grill, kus saate keha kinnitada, jälgides liiklust jalakäijatänaval. Teid huvitab läti köök? Soovitame restorani Kūriņš, mis sobib ideaalselt, kui liigute linna keskusest Ķemeri rahvuspargi matkaradade suunas, sest restoran asub Kauguris, mererannas, olles juba 23 aastat hinnatud koht läti köögi nautimiseks ja päikeseloojangu vaatlemiseks või ujumiseks pärast õhtusööki. Kui asute siiski linna teises otsas, siis võite pärast jalutuskäike Ragakāpa loodusradadel külastada restorani 36. line bar & grill, mida veab üks Läti silmapaistvamaid kokkasid.

Perepuhkus Jurmalas
Perepuhkus Jurmalas

Puhkepäevad lähenevad lõpule, kindlasti soovitame teil juua tass kohvi või teed ja vaadata linna ülalt. Selleks sobib suurepäraselt baar Seaside, mis asub hotelli Hotel Jurmala SPA 11. korrusel – see on lummav koht, kus oma reisi lõpetada!

Perepuhkus Jurmalas

Head koduteed! Ootame teid tagasi!

* Pidage meeles, sissesõit Jurmalasse on vahemikus 1. oktoober kuni 31. märts tasuta.

Jaga
Kommentaarid