1. Euroopas reisimiseks on suurepärane moodus Interrail, mille raames pakutakse pikemaajalise kehtivusega rongipileteid üle terve Euroopa rändamiseks. See on eriti kasulik variant õpilastele ja tudengitele.

2. Väldi impulssoste ja kallite suveniiride kaasa toomist. Kui oled otsustanud midagi osta ja selgelt pole tegu viimase eksemplariga, siis jäta ostmine järgmiseks päevaks. Võib juhtuda, et ahvatlev kaup on siis juba esialgse võlu kaotanud.

3. Võimaluse korral pese oma riideid ise, et vältida lisanduvaid väljaminekuid ja boonusena saab minna kergema pagasiga reisile.

4. Kui kahtled hinna korrektsuses, siis küsi alati tšekki. Teadmatute turistide pealt on kerge lisatulu teenida.

5. Lepi taksojuhtidega enne autosse istumist hinnas kokku. Eriti just arenguriikides oskavad juhid juba kaugelt turisti ära tunda ning tõstavad seepärast hinna mitmekordseks.

6. Võta osa avalikest festivalidest, pidustusest ja pühadeaegsetest üritustest, milles osalemine on tasuta. Need võivad pakkuda kuhjaga meeldejäävaid elamusi.

7. Kontrolli passi kehtivusaega. Mis saaks reisi veel kallimaks teha, kui mõttetult ostetud lennupiletid ja vett vedama läinud broneeringud?

8. Farmides on WWOOF programmi kaudu võimalik elamise ja söögi eest taludes tööd teha.

9. Ära vaheta raha lennujaamades, sadamates ja muude transpordisõlmede läheduses, kus on üldjuhul kõvasti kehvemad valuutakursid.

10. Hotellitoa hinna pealt aitavad kokku hoida ööbussid ja -rongid. Üle terve maailma leidub suurlinnade vahel liikuvaid busse ja ronge, kus on võimalik öö veeta.