Laura ja Marilin käisid Las Palmase sadamas jalutamas ja leidsid eest terve rivi üliluksuslikke jahte, mis kõik olid valmis üsna kohe startima ARC Race´ile, mis kulgeb üle Atlandi St. Luciale. Nende jahtide juures on hea unistada, sest üks alus on uhkem kui teine ja inimesed pardal õnnelikud. Räägib Laura.

Las Palmas on meie jaoks algusest peale eriti tähtis sadam olnud, sest siit saab alguse ARC Race, kus stardib kokku 260 jahti. Kõigil on üks eesmärk - ületada Atlandi ookean ja jõuda Kariibidele, täpsemalt St. Luciale.

Peatusime Las Palmase sadamas kolm päeva. Selle aja jooksul sai kenasti pidutsetud ja tehtud ettevalmistusi pikaks ookeaniületuseks. Sadam oli elu täis ja sadamas jalutades just igav ei hakanud, sest päris palju oli selliseid luksusjahte, kaatreid ja katamaraane, et sai neid suu ammuli vahitud.

ARC Race´il on valida kahe võimaluse vahel. Üks neist, mille ka meie valisime, on sõit Roheneemesaartele ja siis sealt edasi üle Atlandi Kariibidele. Meiega koos startis 60 jahti. Teine variant on start Las Palmaselt otse Kariibidele, ilma vahepeatuseta. Seda võimalust kasutavad sel aastal 200 jahti.

Ja nagu ikka, kohtasime ka Las Palmases eestlasi, kellest räägime juba järgmine kord. Samuti saab näha, milline oli meie ettevalmistuste olukord tund enne starti Roheneemesaartele, kuhu sõitmine võtab aega viis päeva.

Las Palmases ootasid starti luksuslikud ookeanijahid.