Suurepärane teenindus, erinevad hoolitsetud nõlvad ja tormiline seltsielu on saavutanud suure populaarsuse mäesuusatamise fännide seas. Kuurort areneb, avades pidevalt uusi trasse, kauplusi ning restorane. Pakutakse huvitavaid ekskursioone ja lõbustusprogramme.

Mayrhofen asub Zillertali orus. Siin kurseerivate tasuta suusabusside akendest avanevad imetlusväärsed vaated. Ka lumeta talv pole siin mingi probleem — kõikidele nõlvadele on püstitatud lumekahurid ning mitmes kohas laiuvad maalilised kunstjärved, kuhu koguneb aasta jooksul pidevalt vett lume tootmiseks.

Mäed kutsuvad!

Kuurort sobib iga tasemega mäesuusatajatele. Mayrhofenis endas on kolm põhitsooni. Algajad ja lastega pered peaksid valima Ahorni mäe, mis asetseb veidi eemal juba tükk maad järsemast,1200 meetri kõrgusest Penkenist. Nendele, kes tahavad isikliku transpordiga liikuda, on Ahorni jalamil suur autoparkla. Adrenaliini otsijatele pakub naudingut 78 kraadise kaldega Harakiri nõlv, mille nimetus räägib ise enda eest.

Harakirit võiks mõnda aega kõrvalt vaadata, et siis otsustada, kas ikka tasub seal riskida.

Peatuskohad

Mayrhoveni peatänav Hauptstrasse ühendab kõik tõusud. Paar sammu peatänavast eemal asub „Elisabethi“ hotell. See seob traditsioonilise tirooli puitarhitektuuri suurimate kaasaegsete mugavustega. Numbritoad on avarad ja kaasaegsed, rõdudelt avaneb vaade mägedele. Alumistel korrustel on bassein, SPA-tsoonid ning suusavarustuse hoidla. Hotelli restoran pakub suurepärast tirooli ja ka kaasaegset euroopa toiduvalikut.

Après-ski

Maalilisel Haupstrassel leidub hulgaliselt kohvikuid, baare ja restorane. Siin on alati rahvarohke ning lõbus. Kauplused pakuvad igale maitsele ja rahakotile rõõmu. Seda alates juveelipoodidest ja riietekauplustest kuni toidulettideni gurmaanide tarvis, kus on uskumatult suur liha, vorstide ja juustude valik.

Suur hulk spordipoode pakub kõike, mida mägisuusatajale tarvis läheb. Alates riietusest ja maskidest kuni profisuuskadeni välja. Muide, alates jaanuari keskelt kuni hooaja lõpuni võib kõike seda osta korraliku allahindlusega.

Lisaks traditsioonilisele mäesuusatamisele on ootamas veel mitmesugused jalutuskäigud mägedes, saanisõidud ning suusatamine tavaliste suuskadega.

Mägirestoranides tuleks valida päikeseline koht, et saaks sisse hingata ravivat mäestikuõhku ning nautida maalilisi vaateid.

Allikas: Domašni Otšag, november 2017