7.augusti päeval jõudsid Ismoili Somoni ehk endine Kommunismi mäetippu 3 eestlast - Tannar Esna, Sven Illing ja Oliver Liiv.

Katrin jäi 6.augustil puhkama 6900 meetri peal, kuna naine kannatas saturatsiooni ehk hingamispuudulikkuse käes.

Katrini teekond osutus tippu pikemaks, sest sinna jõudmiseks oli vaja naisel kilpkonna kannatlikust, taluda külma ja kõigevägeva soosingut. Katrin tõdes, et tema ees oli keeruline valik: " Kas jääda 6900 meetri peale jõudu koguma, kuigi see kõrgus on juba selline, kus väga ei kosu ükski organism või minna hommikul poistega alla."

Ent Katrin ei löönud käega, sest teda toetas perekond kodumaalt: "GPS seade saatis päeva jooksul koordinaate koos kõrgustega ja oli näha kui visalt ülesseminek toimus."

9 Augusti hommikul oli Katrin õnnelik: "Armsad s'brad, istun hetkel Làane-Pamiiri kòrrgemas tipus ja naudin hingematvat vaadet. Nūud ruttu alla, kūlm on!"

Katrin jõudis tagasi telki eile kell 17.20 :"Nūud telgis ja soojendan varbaid ja sòrmi ūles. Homme hakkan alla liikuma. Alla tulemisel on muidugi veel üks oht – Sirp – peab ületama rajalõigu mida pidevalt lihvivad laviinid," on naine veidi mures.