Kohapeal kirjutatud päevikusse jõuab ehe seiklus, mis värskelt toimunud. Just selliseid lühikesi klippe oma seiklustest Aasias hakkabki Reisijuht videoblogis avaldama koos esimeste muljete ja piltidega kohapealt.

Eks kõik oleneb muidugi ka kohapealsest Internetiühendusest ja seikluste tihedusest, aga reisi- ja videoblogi pakub põnevust erinevate vahedega kindlasti mitu kuud. Plaanis on Aasias ringi seigelda sada päeva.

Margus ja Laura on koos reisinud juba palju. Kohad, kuhu seekord minnakse, on Tai, Laos, Filipiinid, Brunei, Hong Kong, Macau, Hiina, Malaisia.

“Oleme Margusega koos reisinud kolm aastat (nüüd läheb neljas) ja oleme läbi rännanud sellised kohad nagu Tai, Cambodža, Vietnam, Filipiinid, Malaisia, Indoneesia, Singapur, Birma, Columbia, Nicaraqua, Panama, Ameerika,” räägib Laura nende varasematest retkedest. Tallinna lennujaamast saatsid nad oma esimese teeleminemise klipi:

Juba õige pea saabus Reisijuht.ee-le ka järgmine postitus: reisiseltskond oli jõudnud Bangkokki.

Räägib Laura:

“Jõudsime täna lõunal Bangkoki (lend hilines 3 tundi, mille puhul Finnair pakkus lahkelt 8 euro eest vautšereid, mille eest ei saa ju tegelikult eriti midagi Helsingi Vantaa lennujaamas).

Sõitsime Tai lennujaamast skytrain-iga Bangkokki ja asusime kohe linnatransporti kauplema. Meile pakuti hinnaks 200 kohalikku raha, kuid see tundus liiga palju ja kauplesime lõpuks 100 kohaliku raha peale (mis teeb 2,3 eurot).

Loomulikult läheb pikapeale kõht tühjaks ja järgmisena proovisid Margus ja Laura kohalikku tänavatoitu:

Laura ütleb ka varem Tais käinuna tänaval pakutava söögi kohta, et nad püüavad alati sealkandis tänavatoitu võtta, kuna see on nende meelest lihtsalt parim.

Neljaeurone söömaaeg: Phat tai, Tom Yumi ja Morning Glory.

“Võtsime Phat tai, Tom Yum-i ja Morning Glory ning maksime kogu selle söömaaja eest 170 bahti ehk ligi 4 eurot," lisab ta. Eine sai selline nagu ülaloleval pildil, serveeritud kitsale plastmasstaburetile, nagu tänavatoidumüüjate juures kombeks. Nii see toit valmis:

Tänavatoit valmib kohe kõigi silme all.