Pealkirjas loomulikult ilusatele inimestele viidates ma vihjan veidi ka sellele, kui palju näeb Istanbulis inimesi, kes oma loomulikule ilule veidi hoogu annavad, seda siis kirurgilisel teel. Näiteks meie hotellis peatus palju ilureisijaid, kes veidi veristena, kuid enamasti üsna siivsalt sidemetes ja plaasterdatult hommikusööki sõid ja õhtul rõõmsalt restoranis aega veetsid. Võib-olla nõrganärvilist võib veidi ehmatada see, kui ta naabriks hommikusöögilauda potsatab verise peaga mees, aga järgmisel hetkel mõtled, et mis seal ikka, sai veidi juukseid siirdatud ja hullu pole midagi. Elu läheb edasi ja ainult paremaks.

Ilureisijatest ma pilti ei teinud, sest arvan, et neile meeldiks palju rohkem pildistatud saada mõne kuu pärast paranenuna. Iluoperatsioonid on Türgis väga odavad, huvi pärast guugeldasime hindu ja tuli välja, et juuksesiirdamisprotseduuri saab Istanbulis lausa 10 korda odavamalt tehtud kui näiteks Suurbitannias. Nii et kui üht-teist kohendada vaja, tasub Türgi peale mõelda küll — lihtsalt väike lisaboonus, kuigi häid põhjusi külastada Istanbuli on tohutult ka peale ilu nõutama mineku.

Äge on Istanbulis see, et vahet pole, oled sa noor või vana, peenike või veidi vormikam, peentes kingades või narmendavates plätudes, verise peaga või sidemete alt vaevu paistva näoga, elu nautimine on esimene prioriteet. Ei ole vaja koju (või hotellituppa) peitu jääda — päike, õhk ja merevesi ravivad haavad ja teevad õnnelikuks.

Istanbul on õnnelik linn. Siin on mõnus ringi kõndida. Isegi kui peaksid olema mingil põhjusel kurb, tekitab see vilgas segadus väga ruttu naeratuse näole.

Ma ei olnud kurb, aga olin uudishimulik nagu alati ja pildistasin ilusaid hetki ja inimesi, kes teele jäid. Muidugi ka linde ja loomi ja lilli, sest elusolendi ilu ei alga ega lõpe inimeses.

Vaata galeriid Istanbuli ilusatest inimestest (ning loomadest-lindudest ja taimedest):

Muide, praegu on käimas suur fotokonkurss Reisifoto 2019. Mina selles ühe korraldajana osaleda ei saa, aga sina saad — pealegi vean kihla, et sul on palju ilusamaid pilte kui mul! Tutvu konkursi tingimustega ja laadi oma pildid üles SIIN!

Jaga
Kommentaarid