Zoku on uus majutusliik hotellide seas, kinnitavad selle hotelliketi käivitajad ise - kodu ja kontori hübriid, mitte pelgalt magamiskoht kiirete asjatoimetuste vahel võõral maal. Mis aga hotellipidajaid eriti huvitab - seline numbrituba on hästi sobiv ka pikemaks peatumiseks ja perepuhkuseks või elamiseks ajutiselt kas oma töökoha välismaise filiaali lähedal või äriasjade ajamiseks kauges metropolis.

Rahvusvaheliselt palju auhindu võitnud disainiagentuuri Concrete on välja töötanud disainilahenduse, mis esimesena valmis Amsterdamis, kus võivad esimesed elanikud sisse kolida alates juulist. Öömaja broneerida saab juba praegu.

Amsterdami Zoku sisaldab 133 Zoku Lofti, lisaks 500 m2 nn sotsiaalset pinda, kus suhelda teiste hotellikülastajatega ja kasutada hotelli teenuseid.
Ühe numbritoa suurus on 25 ruutmeetrit, kuid see on planeeritud nii, et saaks kasutada nii puhkuseks kui tööks. Kui tavalises hotellis laiutab numbritoas voodi, siis siin on see pealtnäha üldse ära peidetud - tõstetud ribiseina taha ukse kohale eraldi magamisnišši. Sinna viiv trepp on päevaseks ajaks samuti seina sisse ära peidetav. Panipaigad on sobivad pikemaks peatuseks - Zoku Loft on mõeldud nii üheks ööks kui ka mitmeks kuuks. Isegi jalgratta jaoks on koht kapis olemas.

Nii nagu tavalises elutoas, on ka Zoku ruumis kesksel kohal diivan ning multifunktsionaalne laud neljale inimesele, mille taga saab nii süüa kui tööd teha.

Ebatavaline võrreldes teiste hotellidega on seegi, et enne külastust saavad broneerijad valida teatud ulatuses oma toa sisekujunduse - näiteks mõned mööblielemendid ja pildid seinale. Muunto disainmööbel on pärit Taanist.
Hotellil nö toateenindajaid ja uksehoidjaid pole - teenindavat personali kutsutakse Zoku Community Manager´ideks ja nad aitavad 24 tundi ööpäevas erinevate küsimustega kuni selleni välja, et organiseerida näiteks söögitegemine numbritoa kööginurgas. Üks sihtgrupp, keda loodetakse Zoku Lofti meelitada, on idufirmad, kes võivad selles kodukontoris korraldada ka väiksema grupi tööd ja koosolekuid. Selleks on Amsterdami residentsis olemas 3D printer ja köitmiskoda. Tuppa saab tellida konteineri vajaminevate kontoriseadmetega - kontorikombaini ja muude asjadega.

Mida uue põlvkonna ärireisijatel hotellis peaks vaja olema ja kuidas majutust korraldada, seda uuris enne The Future Laboratory ja koostas tulemuste põhjal Zoku kontseptsiooni, mida disainerid asusid elu viima.

Lisaks Amsterdamile on plaanis Zoku hotellid ähiajal avada ka muudes suuremates linnades.

Kuidas tundub, kas see on tõesti revolutsioon hotellinduses või lihtsalt sviitide väike kohendus kontorilikumaks?