Cornwallis asub pisike, kuid imekaunis Doydeni loss, mis pärineb 19. sajandi algusest ja millest on tänaseks kujunenud rahva südamesse pugenud puhkusekoht.

Muinasjutuloss jääb Londonist ligi 322 kilomeetrit edela suunas ja selle omanikuks on UK National Trust. Viimasele pärandati Doydeni loss 1956. aastal. Esialgu hakati lossi välja üürima nii, et seal polnud isegi vannituba ega elektrit. Hoone ehitati algselt salajaseks kohaks, kus sai patustada hasartmängudega ja vägijooki tarbida.

Loss sobib suurepäraselt inimesele, kes soovib nautida hunnituid merevaateid ja mõnu tunda Inglismaa imelisest loodusest. Kuna Doydeni loss paikneb küllaltki privaatses paigas, siis sobib see ideaalselt rahu armastavale inimesele, kes soovib mõneks päevaks roheluse keskele pageda, kuid sealjuures nautida erilist laadi puhkust ajaloolises ja põneva välimusega hoones.

Tänaseks on lossis olemas kõik mugavused: televiisor, köögimööbel kõige vajalikuga ja tualettruum koos pesemisvõimalusega. Loss on seest kenasti ära renoveeritud ja jahedatel õhtutel pakub sooja ilus kamin.

Rohkem fotosid lossist vaata SIIT.