Hiiumaa rattanädalavahetuse esimesel päeval toimub öömaraton Emmastes ja sinna on oodatud nii võistlushimulised spordihuvilised kui oma lõbuks harrastajad. Ilmselt on tegu ainsa rattafestivaliga Eestis, kus pimedas näitavad maalilisel rajal teed õueküünlad. Ka teine päev Kõpus sobib nii alustajale kui profimale sõitjale.

Reedest pühapäevani saab Kihnu viiulifestivalil kuulda osavaid Eesti viiuldajaid austamas saare viiulimängutraditsioone. Festival on nii muusika nautijatele kui ka praktikutele, sest lisaks kontsertidele toimuvad õpitoad, seminar ja tantsuõhtu rahvamajas.

Professionaalse tsirkuse kahepäevane festival EPICIRQ toob publiku ette täispikad lavastused, lühietteasted ning diskussiooni kaasaegse tsirkuse üle. Oma oskusi ja ideid näitavad Eesti, Läti, Leedu ja Soome tsirkusekunstnikud. Festival toimub mitmes paigas Kalamajas ja selle ümbruses. Samuti piirkonna tippsündmus on Tallinn Horse Show, mis toob võistlema lähiriikide parimad ratsasportlased ning pakub vaatemängu nii suurtele kui väikestele, kellele meeldivad hobused. Ürituse raames toimub ka kaks maailmakarika etappi: takistussõidus ja koolisõidus.

Laupäeval algab kuurortlinna Pärnu traditsiooniline kohvikutenädal, mille raames saab erihinnaga maitsta kohvikueineid. Esimesel päeval üllatavad ka ühepäevakohvikud nii Pärnu linnas kui ka Pärnumaal. Kohvikutenädal on osutunud väga populaarseks, seega soovitatakse lauad ette broneerida. Türi õunafestivalil on au sees nii värsked viljad kui ka kõikvõimalikud hoidised. Saab maitsta, kaasa osta, kasvatajatelt nõu küsida, vaadata näitust, osaleda õunatoodete konkursil ja süüa kodukohvikutes mitut moodi tehtud õunakooke.