Põlvamaal toimub ökofestival, kus tegemist jätkub kogu perele. Põlva Talurahvamuuseumi õuel peetakse kodumaise toidu turgu, mida toetavad töötoad, loodusretked ja kultuuriprogramm. Haapsalus eelneb Valge Daami ilmumisele pimedas laadamelu ja kogu päeva kestev kultuuriprogramm. Põltsamaa kohvikute päeval avanevad kodude väravad ja hoovidest tuleb head toidulõhna. Setomaa kohvikutepäeval on eriline nimi - Seto Külavüü Kostipäiv. Au sees on sõir, suulliim, kikkaseenepiirak. Pühapäeval on peräpütüpäiv ehk pakutakse kõike paremat, mis veel järele jäänud.

Arkna mõis toob juustufestivalile talumeiereid üle Eesti. Juustu juurde pakutakse Eesti käsitööjooke ning saab imetleda ka mõisapargi heakorra edenemist. Kellele meeldivad küüslaugupalmikud või kes tahab sügiseks saada head seemet, mida oma aiamaal mulda pista, võtku ette tee Kuremaale küüslaugufestivalile. Kaubapakkumist saadavad taas kultuuriprogramm ja õpitoad. Head kala saab kahelt suviselt peolt: Hiiu kala ja õlle festivalilt ning Kalevipoja kala- ja veefestivalilt. Viimasel on kaubaks ka head aiasaadused ning Peipsi sibulat ja kurki jätkub samuti kõigile.

Küüslaugufestival. Foto: Visit Estonia

Järva-Jaanis keset vana tehnikat elustatakse kinoklassika klassikalisel moel, projektoripõrina saatel - toimub Filmilindifestival. Ning kas teadsite, kus asub Rupsi küla? Tasub järele uurida, sest seal, Liivi muuseumis, kohtuvad kirjandusfestivalil Eesti Kirjanik autorid, lugejad ja hea Eesti kirjandus. Loetakse katkendeid teostest, tehakse ka muusikat, valitakse selle aasta Eesti Kirjanik.

Filmilindifestival. Foto: Visit Estonia