2. septembril alustas Nargenfestival, mis seekord viib üle Eesti Pärdi Päevad, tippmuusika tippesituses kõlab Tallinnast Hiiumaani kuni 11. septembrini. Setomaal toimub sel nädalavahetusel kuulus Kuningriigi päev, suur pidu, kus setod valivad järgnevaks aastaks ülemsootska, tehakse seto toitu ja käsitööd, tantsitakse, lauldakse, mängitakse pilli.

Üle Eesti toimub mitu ahvatlevat toidusündmust. Meepealinnas Karksi-Nuias saab meefestivalilt varuda oma talvemee ja osaleda õpitubades. Kultuurikatlas toimub nii proffidele kui ka lihtsalt kohvisõpradele neljandat korda kohvifestival, kus tutvuda eriliste kohvisortide, joogi valmistusviiside ja seadmetega ning imetleda tipp-baristade kohvivalmistamise oskusi. Vürtsikad elamused ootavad Rakveres Chill(i) sügislaadal. Sibulatee elamusi pakub Alatskivi vanavara laat, kus saab einestada Alatskivi lossirestoranis ja lisaks mõnusa laadamelu nautimisele saada hea ülevaade kõigist kohapealsetest vaatamisväärsustest.

Hea toidu järele tasub sel nädalavahetusel sõita ka saartele: Saaremaa Toidufestival kestab 13. septembrini ja meelitab koogikontserdi, turupäeva, lasterestorani ja tänavapiknikuga. Kihnu räimeretkest osavõtja saab külastada mitut talu, kus pakutakse räimeroogi ja Kihnu leiba ning toimub Kihnu käsitöö- ja toidulaat koos õpitubadega.

Spordivõistlustest mõjutab Tallinna elu- ja liikluskorraldust sel nädalavahetusel Ironman, Võrumaal toimub Euroopa suurim aerutamismaraton, kus võistlejad kulgevad 100 km piki maalilist Võhandu jõge. Kauni mereäärse promenaadiga Sillamäe paneb proovile Sillamäe Ultra pikkadel jooksudistantsidel. Pärnus ootab üks tuntumaid spordisündmusi, Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks, mis on tõeline rahvaüritus, alates ratastoolisõitudest ja lastejooksudest 10 km pikkuse distantsini.

Nädalavahetusel saab teha ka tantsusporti: Lüganuse Maarahva Laadal toimub Ida-Viru pärimustantsu festival Pärimuse Pundar, mille lõpetab simman. Põneva looduselamuse pakub Viitna-Tapa 25 km pikk jalgsimatk vaheldusrikkal maastikul.