15. septembrini Vastse-Roosal avatud külastuskeskuses saab ringi käia omal käel, kuid ettetellimisel saab broneerida ka giidiga ekskursioone ja grupikülastusi. Keskmes asub Mäe Andrese talu oma nelja hoonega ning selle ümber saab näha teisi filmist tuttavaid kohti: sauna-vanade elamist, suurt kivi, väljamäe kuuskede raiumise kohta ja muidugi naabrimehe Oru Pearu taluhooneid. Kompleks on unikaalne, sest osa sellest on autentne eesti talumajapidamine ja teine osa kuulub filmimaailma. Jälgi Filmi Vargamäe tegemisi Facebookis!

Filmi Vargamäe. Foto: Visit Estonia

Kolm elavat sündmust on väärt külastamist Eesti suurimatel saartel. Kuressaares peetakse korraga nii tänavapidu kui ka aiandus- ja lillepäevi. Tänavapeol tekitavad melu kunstnikud ja kauplejad, luuletajad ja pop-up-leemekulpide liigutajad. Üks festivali tänavatest on eraldi pühendatud disainile ja teine lastele. Kuressaare aianduslaat on kogunud kuulsust saaremaiste mahetoodete laia valikuga. Orjaku sadamas Hiiumaal toimub Tuulekala festival, kus aukohal eriline roheliste luudega kala. Valitakse parim kalatoit, võrreldakse saaki, tantsitakse.

Narva-Jõesuus meelitavad „Narva maitsed“: avatakse jõepromenaad, toitu pakuvad Narva ja Narva-Jõesuu parimad restoranid ja kohvikud. Lisaks kontsert, rõõmu lastele ja muud, mis hea laadaga kaasas käib. Tartus suletakse osa autoliiklusest, et pidada Aparaaditehase tänavaturgu.

Tallinnas tekitavad melu teater ja kirjandus: rahvusvaheline visuaalteatrite festival NuQ Treff tutvustab nüüdisaegset nukukunsti, kirjandusfestival HeadRead annab põneva läbilõike eesti ja maailmakirjandusest.

HeadRead: Foto: Visit Estonia