Nädalavahetuse tippsündmus on Lõuna-Eesti ralli, mis jõuab lisaks kohapealsetele kümnetele tuhandetele pealtvaatajatele 70 miljoni televaatajani üle ilma. Kelles aga rallipisik kaduma läinud, soovitame valida avastamist järgnevast rikkalikust nimekirjast.

Viljandi keskaja päevad. Foto: Visit Estonia

Lõuna-Eestisse tasub minna igal juhul. Juba neljapäeval algab mitmesse Peipsi-äärsesse paika rändav Peipsi järvefestival. Õpitoad, hea kohalikus vaimus valmistatud toit ning kontserdid teevad selle kandi mõnusal moel tuttavamaks. Tartus Raadi mõisapargis soojendab Metallicat Punk & Rock Festival. Viljandi ordulinnuses tutvustavad keskaja päevad tollast eluolu, rahvast lõbustavad narrid, legende räägivad palverändurid ning ootab ka pidusöök keskaegsete roogadega. Keskaja rõivastes sissepääs tasuta! Põltsamaal on lossipäevad — publik valib Põltsamaa parima maitse, mängitakse näiteks sellist mängu nagu rätipall, peetakse käsitöölaata, kuulatakse head muusikat ning tehakse muudki põnevat. Pajusil ootab rahvaspordiüritus mudajooks, kus läbitakse looduslikke takistusi — lõbus sõpruskonnaga nii osa võtta kui ka pealt vaadata!

Lääne poole vaadates üllatab Pärnus tänavaartistide festival WALK: jalutuskäigul linnas näeb rohkesti tuletantsijate, lüürikute, muusikute, elavskulptuuride ja tsirkuseakrobaatide kunsti ning saab haarata maitsvaid palu pop-up lettidelt. Saaremaal ootab festival I Land Sound ning Kihnus mere pidu. Haapsalus võtavad iludusvõistlusel mõõtu autod American Beauty Car Show’l.

Kihnu mere pidu. Foto: Visit Estonia

Tallinnas tuleb taas Eesti suurim tasuta mere- ja perepidu Tallinna merepäevad ning toimub ka kontsert põneva uue muusika festivali „Klaaspärlimäng“ raames, mille enamik kontserte on Tartus.

Haapsalu American Beauty Car Show. Foto: Visit Estonia