Haapsalus algas juba aastaid kinosõpru rõõmustanud ning üheks Haapsalu kaubamärgiks kujunenud HÕFF, õudusfilmide festival, mis kestab reedest pühapäevani. Programmi kuuluvad ka friigi- ja retrofilmide sektsioon, eriüritused ja mudapealinna parimad peod.

Open House Tallinn on ühe nädalavahetuse vältav üritus arhitektuurigurmaanidele. 27.-28. aprillil avab oma uksed ligi 40 hoonet. See on hea võimalus siseneda hoonetesse ja ruumidesse, kuhu tavapäraselt ei pääse. Hoonete külastuse teevad eriliseks ekskursioonid, mida teevad kõik hoonetega lähedalt seotud inimesed, alates arhitektidest ja lõpetades haldajate ja elanikega. Sündmus on tasuta, kuid mõni ekskursioon nõuab eelregistreerimist. Samuti on kõik ekskursioonigrupid piiratud suurusega, nii et tasub varakult kohal olla.

Kultuurikatlas saab reedel ja laupäeval Tallinna kohvifestivalil tutvuda paljude kohvisortide, kohvi valmistusviiside ning seadmetega, nautida kohvimeistrite võistlusi ja muusikat. Laupäeval pakutakse põnevaid tegevusi lastele.

Peipsi toit. Foto: Visit Estonia

Tartus Supilinna päevadel ootavad reedest pühapäevani toredad Supilinna elanikud, kevad, supp, täika, töötoad, teater, kontserdid ja pidu Emajõe äärsel kiigeplatsil koos lõkketule ning meluga.

Peipsi kandi rahvas kutsub kõiki pühapäeval, 28. aprillil parima toidu peole! Mustvee rannapromenaadile tuleb kokku 45 toidupakkujat ja -tootjat üle Peipsimaa piirkonna Setomaast Ida-Virumaani. Pakutakse parimast toorainest toite ja jooke nii kohapeal nautimiseks kui ka kaasa ostmiseks. Samas piirkonnas, Sibulateel, toimub kalapuhvetite päev, kus kohalikud elanikud pakuvad kodupuhvetites toitu ning vähemalt üks oluline roog on kalast. Kalalaadale ootab ka Varnja rahvas. Lisaks toimub üle Eesti avatud kalasadamate päev.

Kala restil. Foto: Visit Estonia

Lähem info: puhkaeestis.ee