Nädalavahetus möödub paljude jaoks eeskätt Eesti ühe rahvusvahelise uhkuse, Pimedate Ööde Filmifestivali tähe all. Suure haardega üritusel on hoolikalt mõeldud publiku turvalisusele ning festivalil saab käia ka kodunt lahkumata, ostes internetist pileti ja vaadates filmi oma elutoas. Hulgas heades filmides orienteeruda aitab kõigepealt programmidega tutvumine, kus on märksõnade alla ühendatud väga erinevatele huvidele vastavaid teoseid, alates kultuuridokumentaalide kõrgklassist ning lõpetades õudus- ja fantaasiafilmide paremikuga.

Samuti kodunt lahkumata saab nautida virtuaalset veebisaadet „Tartu Folk-off“. Talvisel folgivaesel ajal tuuakse vaatajate ette folgilahing, kus noorte folkloorirühmad Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest esitavad üksteisele väljakutse ning kõigil tuleb ära õppida teise riigi laul ja tants. Publik saab valida oma lemmiku!

Narva Talvelahing on kohustuslik kohtumispaik ajaloohuvilistele – või siis just vastupidi neile, keda kirjalik ajalookujutus on pannud seni haigutama ja kes saaksid impulsi sündmuste vahetu tunnistajana. Nimelt mängitakse publiku silme all maha Vene ja Rootsi vaheline Põhjasõja lahing, „väed“ kannavad ka Peeter I ja Karl XII aegseid mundreid. Üritus on olnud traditsiooniliselt kohtumispaigaks ka rahvusvahelistele sõjaajaloo klubidele.

Läänemaal on alanud toidunädal, mis kestab 22. novembrini ja tutvustab suurepäraseid maitseid meelelahutuslikult, lisaks toidu nautimisele toimuvad töötoad, head sööki kombineeritakse hea muusikaga ning minnakse isegi rappa. Uuri programmi ja vali meelepärane sündmus kiiresti, sest mitmedki on juba välja müüdud. Jätkuvad ka Lõuna-Eesti maitsete nädal ning Pärnu restoranide nädal.

Enne kui Jõuluvana Korstna talus algavad jõuluettevalmistused, kutsutakse kõiki lapsi mardi- ja kadripäeva perepäevale: tehakse näputööd ning lauldakse-tantsitakse. Proto Avastustehases toimub viimast nädalavahetust Suur Leiutajate Kuu ning Tartu Kammivabrikus AHHAA teaduskeskuse Robolahing, kus võistlevad iseehitatud masinad.

Kes soovib pimedasse öösse loodusmatkaga valgust tuua, on jätkuvalt oodatud Peipsimaale valgusretkele või Pokumaale öömatkale.